Polisen delar denna fruktansvärda bild: 4-åring sitter själv i baksätet i en bild medan föräldrarna...

Filip Grönroos

405 veckor sedan

|

09/09/2016
Utrikes
Foto: City of East Liverpool, Ohio polis
Foto: City of East Liverpool, Ohio polis
Barnet kan inte berätta, men det kan kanske bilden hoppas polisen.

Amerikansk polis i delstaten Ohio har ovanligt nog valt att dela en bild på vad polisen Kevin Thompson mötte när han bad en bilist svänga in till sidan.

Föraren av bilen, en 47-årig man, var tydligt påverkad; han hade små pupiller och talade sluddrande. Den 50-åriga kvinnan bredvid honom skulle till sjukhuset, berättade mannen enligt polisen.

Foto: City of East Liverpool, Ohio polis

Först då såg polisen något tragiskt. I baksätet satt en fyra år gammal pojke.

Foto: City of East Liverpool, Ohio polis

Föraren visade sig vara pojkens pappa, men han var så påverkad av heroin att han inte kunde ta hand om ett barn. Därför delar polisen nu bilden i hoppet om att varna om drogers påverkan på båda användare och familj till brukare:

- Vi känner att vi behöver visa den andra sidan av drogbruk. Vi känner att vi behöver vara dessa barnens röst, de som blivit fångade i situationer som denna. Detta barn kan inte tala för sig själv, men vi hoppas att denna historia i alla fall kan stoppa några missbrukare från att fortsätta använda droger när de har hand om ett barn, skriver polisen på sin Facebook-sida.

- Vi vet att bilderna är ganska obehagliga och vi beklagar givetvis detta, men det är på tiden att offentligheten, de som inte använder droger, ser vad vi hanterar och vad vi möter på en daglig basis.

Den 47-årige mannen anklagas nu för att ha kört bil påverkad av droger, för att sätta barn i fara, för att vara en fara i trafiken, för att inte ha bälte och för att ha varit påverkad av droger offentligt.