Populär radiopratare död efter sista sändningen

Skriven av Henrik R

37 veckor sedan

|

31/08/2023
Populär radiopratare död efter sista sändningen.

I nästan två decennier var Jamie Crick en hörnsten i radiobranschen. Han var en nyckelfigur på Jazz FM och Scala Radio, där han tillbringade den senare delen av sin karriär.

Den 57-årige brittiska radiopersonligheten har gått bort efter en kort sjukdom, vilket lämnar kollegor och lyssnare i chock.

Jamie Cricks resa i radio började 1994 med Classic FM. Så sent som i måndags var han värd för sitt sista eftermiddagsprogram på Jazz FM.

Hans plötsliga bortgång har lämnat många, inklusive kollegor och lyssnare, i förvåning.

Talespersonen för Jazz FM och Scala Radio, där Crick var anställd, beskrev honom som en "god vän till sina kollegor."

Stationerna kämpar med ett betydande tomrum efter hans bortgång. Planer är på gång för att hedra honom de kommande dagarna.

"Medan vi alla kämpar för att komma till rätta med hans plötsliga bortgång, kommer vi att fortsätta sända den musik han älskade att dela med världen," sa talespersonen.

Bauer Media, moderbolaget till radiostationerna, uttryckte sina djupaste kondoleanser till Jamie Cricks nära familj. Simon Bates, en annan brittisk radiopratare, mindes Crick på sociala medier och beskrev honom som en "stödjande, snäll och rolig kollega."

Nick Pitts, innehållsredaktör på Jazz FM, hyllade också Crick och sa att han var "en av de där verkligt speciella människorna" han hade privilegiet att arbeta med och bli vän med.