Populär porrsida hackad: 400 miljoner användares personuppgifter stulna

Skriven av Johanna Frid

393 veckor sedan

|

14/11/2016
Miljoner porrtittare har blivit bestulna på känsliga upplysningar i detta historiska angrepp på internetsäkerheten.

Hackare har fått tillgång till känsliga upplysningar om användare på en av nätets mest populära dating- och porrsidor.

Hårdast drabbad är AdultFriendFinder.com, där över 300 miljoner användare har blivit bestulna på sina personuppgifter.

Enligt LeakedSource fick nätbrottslingarna tillgång till sidan i oktober, och de ska nu ha fått tillgång till uppgifter om hundratals miljoner användare av sidan. 

AdultFriendFinder.com, som med sina 340 miljoner användare har utropat sig själva till världens största "sex- och swingercommunity", är inte de enda som varit utsatta för hackarnas stöld av känsliga uppgifter.

De populära porrsidorna iCams.com, Penthouse.com och Stripshow.com har också haft besök av cyberbrottslingarna som skaffat sig tillgång till de passionerade användarnas login-uppgifter.

Totalt sett har hemsidorna över 412 miljoner användare, och fallet kan därmed komma att överträffa förra årets hackerskandal på otrohetssajten Ashley Madison - där berördes 32 miljoner människor av angreppet. 

LeakedSource skriver på sin hemsida att hackarna har fått tag på upplysningar om vilka extratjänster användarna köpt på de olika sidorna.

Hackarna har också fått upplysningar om 15 miljoner användare som tagit bort sina profiler, men vars personuppgifter fortfarande finns kvar i de omfattande databaserna på de berörda dating- och porrsidorna.

Diana Ballou är seniorrådgivare på företaget FriendFinder, och hon förklarar för LeakedSource att man nu har förbättrat säkerheten.

- Under de senaste veckorna har vi mottagit ett flertal rapporter om potentiella säkerhetsbrister från en rad olika källor, säger Diana Ballou och fortsätter:

- Så fort vi fick dessa uppgifter vidtog vi åtgärder för att belysa situationen, och vi tillkallade partners utifrån för att hjälpa oss med undersökningen, säger seniorrådgivaren på firman. 

Hon upplyser om att FriendFinder tar fallet med säkerhetsbristerna och de känsliga personuppgifterna mycket seriöst.