Rikke beställde en tårta till sina kollegor - när de öppnade asken blev de djupt förvånade

Skriven av Ida Hansson

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Det skulle bara ha varit en liten kaka för kollegorna i konstklubben på jobbet. Men när Rikke Guldager Østergaard riktade blicken mot bagarens arbete blev hon djupt imponerad.

Då och då är det bra att söta arbetsdagen med lite godsaker, och på många arbetsplatser är det lika med en god tårta under fikapausen.

Det var precis vad Rikke Guldager Østergaard ville göra för sina kollegor och därför hade hon beställt en tårta hos bagaren i lokala mataffären.

– Så jag var liksom bara tvungen att beställa en tårta till mina kollegor, eftersom vi har en konstklubb på jobbet. Där vill vi gärna värva några fler medlemmar, och så vill vi gärna ge en bit kaka för att få in fler i klubben, säger hon till Dagens.dk.

Därför körde hon ner till sin lokala mataffär i Rønde nära Ebeltoft i östra Jylland och sa till bagaren att hon skulle vilja be om en 'konstnärlig' tårta.

– Jag tänkte att hon bara skulle göra en helt vanlig tårta. Inte något helt galet och vackert, men kanske en tårta som jag skulle kunna dekorera själv eller med lite kul motiv på.

– Så jag frågade om de kunde göra något som påminner om sådan barnkonst med ett hus, en flaggstång och kanske en mås, säger Rikke till Dagens.dk.

Rikke Guldager Østergaard gjorde klart att hon inte förväntade sig att få Edward Munchs 'Skriet' i tårtform.

Men det var uppenbarligen ett skämt som bagaren inte kunde släppa taget om igen, och hon antog utmaningen. När Rikke Guldager Østergaard hämtade den färdiga kreationen på torsdagsmorgonen kunde hon knappt tro det hon såg.

Foto: Facebook

För i asken låg en vacker och prydligt dekorerad tårta, som gjordes som Edward Munchs 'Skriet', som nästan tog andan ur Rikke Guldager Østergaard. En tårta så vacker att även Leila skulle bli förvånad.

– När jag beställde tårtan hade jag precis sagt att jag inte förväntade mig att bagaren skulle dekorera 'Skriet' på tårtan, så jag blev något förvånad, säger hon.

Kollegorna på jobbet var också överdrivet imponerade av det konstnärliga bakverket.

– Det tog lång tid innan det börjades äta av den. Men så smakade den också fantastiskt, påpekar Rikke Guldager Østergaard.

På Facebook har den vackra tårtan blivit viral.

Se själv tårtan här - och jämför med originalmålningen av Edward Munch här.