"Runt hörnet" kommer en värmebölja med 38 graders värme

Skriven av Henrik R

46 veckor sedan

|

07/07/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Våra grannar behöver verkligen inte oroa sig för att frysa den närmaste tiden.

Efter stormen "Poly" passerade och orsakade omfattande skador, lurar en verklig väderförändring i horisonten.

Och i norra Tyskland är det redan nästa extrema väder på väg.

Här varnar man för att temperaturerna under helgen förväntas stiga till hisnande 38 grader.

Enligt den tyska väderleksrapporten (DWD) kan värmeböljan redan kännas på flera platser denna fredag: Temperaturerna kan nå upp till 32 grader - dock lite svalare i norr, där det förväntas vara en mer behaglig 26 grader.

På lördag kommer temperaturerna att stiga ytterligare till mellan 28 och 35 grader. Solen kommer att skina rikligt, med endast tillfällig bildning av cumulusskyar på eftermiddagen i sydväst, väst och i utkanten av Alperna.

På söndag kväll förväntas det förbli övervägande torrt. Temperaturen förväntas sjunka till mellan 18 och 11 grader, medan västra Tyskland och stadsområdena kan uppleva temperaturer runt 20 grader.

På söndag kommer det att vara en märkbar ökning av temperaturerna, med temperaturer mellan 30 och 37 grader enligt DWD.

Dessutom finns det för närvarande en varning för åska på söndag, och i sydväst och väst kommer det att vara dimma i samband med den kommande åskfronten.

Den tyska väderleksrapporten understryker också att det är viktigt att se till att få tillräckligt med vätska, så att cirkulationen inte kollapsar under dessa väderförhållanden.

Natten till måndag kommer det fina vädret att närma sig sitt slut, och i stället ersättas av skurar och regn, särskilt i väst och nordväst, samt kraftiga åskbyar, som kommer att kyla ner helgens värme ytterligare.

Men även om solen sjunger på sista versen på måndag, kommer den redan från tisdag att återvända och bita sig fast på folks läppar.

Och trots allt förväntas temperaturerna redan stiga till mellan 29 och 34 grader på tisdag. Temperaturen kommer att börja sjunka gradvis igen mot nästa onsdag, men det förväntas inte att gå under 20 grader.