Så länge var Madeleine McCann vid liv efter att hon försvunnit

Henrik R

55 veckor sedan

|

25/05/2023
Utrikes
Foto: Privat
Foto: Privat
Utredare söker i en reservoar i Portugal efter spår av Madeleine McCann i samband med fallet mot den dömde sexualförbrytaren Christian Brueckner, som misstänks för hennes försvinnande.

Brueckner sitter för närvarande i fängelse för våldtäkt av en kvinna i Praia du Luz, Portugal, och misstänks för ytterligare våldtäkter och fall av barnmisshandel i området mellan 2000 och 2017.

Tyska utredare tror att han kan vara skyldig till Madeleine McCanns försvinnande, och åklagare Christian Wolters sa att beslutet att genomsöka reservoaren togs på grundval av 'vissa tips'.

Polisen har tagit bort ett antal föremål från Barragem do Arade-reservoaren och förlängt sin sökning av området en extra dag efter att ha mottagit ett 'trovärdigt tips' om platsen som Brueckner brukade besöka.

Enligt The Times har en polisinformatör informerat polisen om att Brueckner besökte reservoaren 'några dagar' efter McCanns försvinnande 2007.

De rapporterar att informatören berättade för polisen att det lilla barnet kunde ha varit i livet 'två eller tre dagar' efter hennes första försvinnande.

"Vi har indikationer på att vi kan hitta bevis där", sa Wolters om beslutet att söka genom reservoaren.

"Jag vill inte säga exakt vad det är, och jag vill heller inte säga var dessa indikationer kommer ifrån. Det enda jag vill precisera är att de inte kommer från den misstänkte."

Medan tyska och portugisiska poliser leder utredningen finns det brittiska poliser på plats på en 'watching brief', som kommer att vidarebefordra alla nyttiga uppgifter som upptäcks till McCann-familjen.

En lastbilschaufför från området hävdade att han såg en kvinna ge ett barn, som matchade Madeleine McCanns beskrivning, till en man två dagar efter att hon hade försvunnit.

Utredare hoppas också att hitta bevis för andra offer för Brueckner i reservoaren, och området genomsöktes tidigare efter McCanns försvinnande.

Team har använt spårhundar för att söka efter potentiella rester av bevis, medan personer med spadar och hackor har grävt i jorden runt reservoaren. Det rapporterar LADbible.

Dykare har ännu inte använts, eftersom vattennivån har sjunkit betydligt sedan den senaste undersökningen, och mycket av den kustlinje som undersöks låg tidigare under vattnet.

Även om det ursprungligen var tänkt att var i två dagar, kan den tid som poliser tillbringar vid reservoaren förlängas, om de hittar något som de tror kan kräva mer tid att undersöka.