Så mycket kostade en nyårsmeny hos Gordon Ramsay

Skriven av Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En nyårsmeny hos Gordon Ramsay skulle knappast passa in i allas budget.

Det är ingen hemlighet att Gordon Ramsay tar betalt för sin mat. Det gjorde han också när han serverade nyårsmenyer på årets sista dag förra året.

Enligt The Sun serverade den världsberömda kocken och hans team en sjurättersmeny på hans restaurang Petrus, som ligger i sydvästra London.

Själva måltiden hade ett pris på 300 pund, vilket motsvarar nästan  3.700 pund. Dessutom tillkom en automatisk serviceavgift på 15 %. Därmed kom totalpriset upp på 345 pund, motsvarande över 4.000 kronor.

Menyn på den Michelinbelönade restaurangen bestod enligt uppgift av en förrätt av rökt ål och potatissallad, som följdes av paté, pilgrimsmussla, tunga, syltsorbet och hasselnötsmousse.

Matgästerna hade också möjlighet att lägga till friterad Anjou-fågel, som serverades med päron och sås.

Dessutom inkluderar priset på denna nyårsmeny inte vin, ändå är det inte den dyraste nyårsmenyn som serverats på någon av Gordon Ramsays restauranger.

Det sägs att en nyårsmeny serverades på The River Restaurant, där priset var 402 pund per person. person, vilket motsvarar nästan 5.666 koronor. I detta pris ingår även en serviceavgift på 15 %.

Gordon Ramsay var också på aktuell under jullovet, där man kunde köpa julmeny på flera av hans restauranger. Även här hade priset skjutit i höjden, vilket flera till och med uttryckt att de blivit chockade över.

På sin restaurang som heter Savoy Grill, belägen i västra London, erbjöd han en julmeny till ett pris på 275 pund, vilket motsvarar cirka 3.400 kronor. Detta pris inkluderar inte drycker som också ska betalas.

Restaurangen offentliggjorde menyn på sin officiella hemsida, där det stod:

"Fira högtiden på Gordon Ramsay's Savoy Grill", som de följde upp med:

"På juldagen serverar Savoy Grill en fantastisk sexrätters middag med några underbara rätter, inklusive; Arnold Bennet Souffléen med lagrad cheddarsås, Beef Wellington, tunga och apelsinsorbet med champagneskum, bara för att nämna några."