Skolmatsal "lunchshamar" 6-åring över kontosaldo: kände mig förödmjukad och generad

Ida Hansson

131 veckor sedan

|

19/12/2021
6-åriga Anya ombads att lämna tillbaka sin mat efter att cafeteriaassistenten upptäckt att pengarna på hennes matkonto inte räckte för att täcka hennes måltid.

6-åriga Anya Howard ombads att lämna tillbaka sin mat efter att cafeteriaassistenten upptäckte att hon inte hade tillräckligt med pengar för att täcka sin måltid, som kostade cirka 12 dollar.

I kölvattnet av detta har Dwight Howard, Anyas farfar, uppmanat distriktsadministratörer att göra nya cafeteriapolicys.

Anya, en elev på Southwest Elementary School, fick i stället gå längst bak i lunchkön för att sedan få en macka med jordnötssmör.

Hon sa att flera klasskamrater skrattade åt henne och fick henne att känna sig "ledsen".

Hon säger till News8 att hon nog gått förbi 20 elever, och några av dem gav nedlåtande kommentarer om hennes saldo.

Hennes farfar hävdar att denna "walk of shame" var förödmjukande och onödig för henne att uppleva.

"När jag pratade med henne om det verkade hon väldigt upprörd. Det är något som får en 6-åring att känna sig generad."

Enligt ett meddelande från skolan hade Anyas saldo sjunkit till runt 1 krona. Men Dwight säger att skolan aldrig informerade dem om kontosaldot.

"De har väntat tills det bara fanns en slant kvar, vilket nekade henne möjligheten att äta lunchen hon hade blivit serverad och försökt betala för."

Dr. Kent DeKoninck, Greenwood Community Schools superintendent, säger att alla föräldrar får betalningspåminnelser när lunchkontot har cirka 30 dollar kvar.

"Det är inte ovanligt att fler elever serveras den alternativa lunchen. Varje gång detta händer försöker vår personal hantera alla dessa så diskret som möjligt", säger han till News8.

Han berättar sedan att alla elever har rätt att ta betalt för två varma måltider innan de får nöja sig med den alternativa lunchen.

Men betalningspåminnelsen som Anya hade tagit med hem hade en anteckning om att Southwest Elementary inte längre skulle låta dem ta betalt för en varm måltid.

"Vi tillåter inte längre att några kafékonton går i minus. Om det inte finns tillräckligt med pengar på ditt barns konto för att täcka hela måltiden, kommer barnet att serveras en smörgås med jordnötssmör", står det i anteckningen.