Skulle på dejt med en kille från en dejtingapp: En chockerande Google-sökning fick henne att ställa in omedelbart

26/12/2021 16:30

Ida Hansson

Utrikes
Foto: TikTok
Foto: TikTok
En kvinna har delat sin historia om hur det slutade med att hon fick ställa in en dejt med en kille från en dejtingapp, efter att hon googlat honom.

Mest läst idag

TikTok-användaren Shaina Kay Cardwell har delat en varning till sina följare på sociala medier, där hon uppmanar dem att undersöka sina dater innan de träffar dem.

I en video som hon har delat på TikTok berättar hon att hon sökte efter namnet på sin dejt på Google. När hon gjorde det fick hon reda på, att han tidigare hade arresterats för kidnappning.

Foto: TikTok

Shaina berättar också att det omedelbart fick henne att ställa in dejten, och vägra träffa mannen. Hade hon inte googlat hans namn hade hon inte vetat att hon skulle på dejt med en potentiell kidnappare, säger hon.

"När jag skulle på en Hinge-dejt och bestämde mig för att Googla honom såg jag att han hade arresterats för grov kidnappning", säger Shaina i en video på TikTok.

Shainas video blev snabbt populär och på kort tid hade den fått mer än 300.000 visningar. Dessutom svämmade det över med kommentarer från människor som till och med delade sina hemska dejtinghistorier.

"En kille som ville dejta mig, vilket jag avvisade, googlade jag senare och fick reda på att han hade gripits för att ha attackerat en UPS-chaufför i sitt hus", skriver en person.

"Jag frågade en kille rakt ut vad som skulle hända om jag googlade honom. Han sa till mig att jag inte skulle gilla det. Reella anklagelser om sexuella övergrepp," skriver en annan.

"Min vän googlade honom efter en dejt. Han hade åtalats för misshandel och för att ha dödat ex-flickvännens chihuahua, samt för att ha slagit henne med den döda hunden. Googla på honom först", skriver en tredje.

En fjärde person valde att vara lite mer kortfattad: "Det är därför jag inte använder dejtingsajter."

I kommentarsfältet finns det ännu fler historier från kvinnor som har haft dåliga erfarenheter av dejting. Gemensamt för dem alla är att de anser att det är viktigt att googla på en potentiell dejt först.