Stor skådespelare uttalar: "Det kanske är dags för spiderwoman?"

Skriven av Ida Hansson

129 veckor sedan

|

22/12/2021
Utrikes
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det börjar så småningom bli “notmalt” att det ska diskuteras om fiktiva manliga filmkaraktärer i framtiden ska spelas av en kvinna, och nu har turen kommit till Spiderman, som kanske blir Spiderwoman i framtiden.

Den engelska Hollywood-stjärnan Tom Holland, som har haft äran att spela Spiderman i de tre senaste filmerna, föreslår nu att nästa Spiderman kan bli Spiderwoman istället.

Spiderman har sedan sin "födelse" 1962 varit en älskad superhjälte, som sedan dess har medverkat flera gånger i serier, egna filmer, Marvel-filmer och till och med i sin egen animerade film.

Sedan den första porträtteringen av superhjälten, utförd av Nicholas Hammond 1977, har flera unga manliga skådespelare spelat rollen. Den senaste Spiderman-skådespelaren är Tom Holland, som just nu spelar i den nya Spiderman-filmen; Spiderman: No Way Home.

Frågar man Holland är det dock dags för en förändring i den akrobatiska superhjältens 'liv', och han föreslår därför att nästa Spiderman kanske spelas av en kvinna. Det gör han i en intervju med People.

"Kanske kan man ha en Spider-Gwen eller en Spiderwoman," föreslog Holland och fortsatte, "Vi har haft tre Spidermans i rad, och vi har alla varit likadana. Det kunde vara trevligt att se något annorlunda."

Holland förklarar att det finns flera anledningar till att han är redo att ge rollen vidare och föreslår till och med att det ska vara för en kvinna, även om karaktären heter spiderMAN:

"Jag vill inte säga hejdå till Spiderman - men jag känner att vi kanske är redo att säga hejdå till Spiderman. Jag vill inte vara ansvarig för att hålla nästa unga person som vill detta också. ungefär som jag tillbaka," förklarade unga skådespelaren.

Han utvecklade att det inte bara var för att få lite förändring och mångfald i Spiderman-filmerna, utan också för att han tror att han gör sig redo att fokusera på något annat än sin roll.

Holland förklarade att efter sex år av oavbrutet arbete med superhjälten, var han redo att sakta ner och fokusera mer på andra saker som sin familj, och han avslöjar också att han "inte kan vänta med att bli pappa" en dag.

Enligt Holland så kan det låta som att vi får se en ny skådespelare i rollen som Spiderman nästa gång vi ser superhjälten på skärmen, och kanske till och med Spiderwoman istället.

Producenten av filmen, Amy Pascal, håller dock tydligen inte helt med, skriver Cosmopolitan. "Vi gör oss redo att göra nästa Spiderman-film med Tom Holland och Marvel", sa hon till Fandango i november. "Vi ser på det här som tre filmer och vi är redo att gå vidare till de nästa tre", fortsatte hon.

När det kommer till Pascal kommer vi självklart att se mycket mer av Holland i rollen som den spindelnätskjutande superhjälten, men i slutändan är det Holland själv som avgör om han vill göra fler filmer. Om han vill det får tiden visa.