Supermarknadskedja möter kritik för ny regel – begränsar kundernas inköp

Skriven av Henrik R

46 veckor sedan

|

10/07/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Supermarknadskedja möter kritik för ny regel.

Supermarknadskedjan Asda har infört en ny regel som begränsar antalet varor kunderna kan köpa från deras 'Just Essentials'-sortiment. Detta har lett till en våg av kritik från missnöjda kunder.

Asda, en välkänd supermarknadskedja, har valt att begränsa antalet varor som kunderna kan köpa från deras 'Just Essentials'-sortiment till endast tre stycken av varje vara. 'Just Essentials' är en serie av rabattvaror som är designade för att vara "budgetvänliga livsmedel" för dem som inte kan eller vill spendera för mycket pengar på mat.

Denna nya regel har dock lett till en stark reaktion från kunderna. Många kunder, särskilt de med stora familjer, har uttryckt sin frustration över regeln och känner att den diskriminerar dem. En missnöjd kund skrev på Facebook: "Ert gräns på maximalt tre stycken diskriminerar stora familjer. Mina barn gillar bara nudlarna från Just Essentials-serien, och jag har sex barn. Hur ska jag välja vilka tre som ska få nudlar?"

En annan kund uttryckte sin frustration på Twitter: "Jag är en familj på sex personer, så att kunna köpa ENDAST TRE varor från Essentials-serien är en förolämpning, eftersom vi nu måste handla i två separata butiker. Jag förstår behovet av att begränsa hamstring hos vissa. De människor som verkligen behöver det, lider."

En talesperson för Asda har uttalat att deras varor från Just Essentials-sortimentet är mycket populära, och de försöker att undvika att de ständigt är slutsålda. "Just Essentials visar sig vara otroligt populärt just nu, och vi arbetar hårt för att få de slutsålda produkterna tillbaka på hyllorna så snabbt som möjligt," säger talespersonen.

"För att säkerställa att så många kunder som möjligt kan köpa dessa produkter, begränsar vi tillfälligt köpet till maximalt tre av varje produkt."

Trots denna förklaring har kritiken mot Asda fortsatt. Många kunder känner att de tvingas att köpa dyrare varor och att regeln begränsar deras möjlighet att spara pengar på mat. Det återstår att se om Asda kommer att revidera sin regel som svar på kritiken.