Suspekt i Filippa-fallet körde samma bilmodell som polisen sökte efter i Emilie Meng-fallet

Skriven av Henrik R

Foto: Privat
Foto: Privat
Den 32-årige man som greps i fallet om Filippa, körde under sommaren 2016 samma bilmodell som efterlystes av polisen i Emilie Meng-fallet.

Under sommaren 2016 körde den 32-årige man som nu är åtalad i Filippa-fallet, en silvergrå Hyundai i30. Det är den bilmodellen som polisen sökte efter i samband med mordet på Emilie Meng.

Det rapporterar B.T., som avslöjat detta med hjälp av både bilder, skriftlig information samt fyra anonyma källor som antingen har eller tidigare har haft en nära relation till den 32-årige mannen.

När Emilie Meng försvann efter en utekväll den 10 juli 2016, efterlystes en ljus Hyundai i30 eller liknande bil, eftersom den upptäcktes på bilder från en övervakningskamera. Bilderna visade att den var vid Korsør station kl. 04.07 den natten Emilie Meng försvann.

B.T. skriver att de bland annat har fått tag på en bild som visar en silvergrå Hyundai i30 framför ett hus i Korsør. De har varit i kontakt med en person som var närvarande när bilden togs, som kan bekräfta att det var den 32-årige mannens bil.

Den specifika bilden delades på Facebook den 27 juni 2016, vilket var två veckor före Emilie Mengs försvinnande.

Dessutom har tidningen också fått tag på en faktura för en bil med samma registreringsnummer som den på den silvergrå Hyundai i30 på bilden. På denna faktura framgår det att det är den 32-årige mannen som har betalat för den.

Vidare har B.T. varit i dialog med två personer som kände honom tillbaka 2016, som har bekräftat att han körde denna bil. De har berättat att han då bland annat använde bilen för att köra till och från jobbet i Västsjaelland.

De har också talat med en tredje person med nära relation till den 32-årige mannen, som avslöjat att han körde bilen från 2016 till 2021, då den avregistrerades efter en totalförstöring.