Syskonpar återförenades efter 30 år ifrån varandra tack vare köp på eBay

Skriven av Ida Hansson

35 veckor sedan

|

08/10/2023
eBay har återförenat ett syskonpar efter 30 år ifrån varandra, efter att en av dem köpt ett samlarobjekt som deras pappa sålde på auktionsplattformen.

Ross Colquhoun från Edinburgh, Skottland, köpte ett samlarobjekt från matchen mellan Hearts och Liverpool av en säljare på en eBay.

Men efter att ha köpt samlarobjektet fick den 37-årige mannen tillbaka pengarna och fick ett meddelande från säljaren som avslöjade att han i själva verket var Ross pappa, som han aldrig hade känt.

Ross har för första gången lärt känna den andra sidan av sin familj. Den 10 januari träffade Ross sin syster Erin för första gången i sitt liv, trots att de båda växte upp i Edinburgh.

"För två år sedan köpte jag omedvetet något av min pappa på eBay. Han betalade tillbaka beloppet och det utlöste en resa för att lära känna min familj som jag inte växte upp med. Ikväll träffade jag min syster Erin", skriver han på Twitter .

"Vi skrattade, vi grät och vi delade historier. Det kändes som att vi hade känt varandra hela våra liv. Jag var extremt nervös, men det var en helt underbar och livsbejakande upplevelse", fortsätter han.

Trots att de vuxit upp utan varandra har de två utvecklat liknande intressen. 

Det visar sig nu att de båda är inbitna konstnärer, eftersom Erin studerar vid Glasgow School of Art och Ross vid Edinburgh College of Art.

Han är fortfarande nervös inför att träffa de andra familjemedlemmarna, men han ser verkligen fram emot att träffa dem.

Han avslutade sina tweets med att kommentera att om du har familjemedlemmar som du aldrig har träffat kan det vara svårt att bearbeta.

Han hoppas att hans tweets tröstar och inspirerar andra att ta nästa steg.