Syskonpar har fyra barn tillsammans: 'Vi har följt våra instinkter'

Henrik R

57 veckor sedan

|

15/05/2023
Utrikes
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ett syskonpar har i flera år kämpat - och kämpar fortfarande - en intensiv kamp mot de tyska lagarna om incest, eftersom de anser att de bör få rätt att sova tillsammans.

Patrick Syuebing hamnade på barnhem i östra Tyskland när han var mycket liten, eftersom han misshandlades av sin egen far, och han togs därför bort från sina föräldrar och sin hjärnskadade lillasyster, Susan Karolewski.

Mer än 20 år senare återförenades den nu 23-årige unge mannen med Susan och deras mor, Ana Marie, men det tog inte mer än sex månader innan Ana Marie avled.

Det resulterade i att Patrick och Susan började dela rum, och de två fick snabbt en mycket nära relation som utvecklades till att bli fysisk.

Det skriver The Daily Star.

Den olagliga relationen mellan bror och syster har sedan resulterat i fyra barn, varav två av dem är svårt handikappade, troligen på grund av syskonparets gemensamma gener.

Incest är nämligen känt för att leda till sjuka och/eller handikappade barn, och det är därför olagligt i de flesta länder - inklusive Danmark och Tyskland.

Patrick och Susan kämpar ändå en intensiv kamp för att få ändrat de tyska lagarna om incest, så att de lagligt kan få rätt att leva tillsammans som ett par. En kamp som de har kämpat sedan 2001.

Sedan dess har de bland annat haft fallet i människorättsdomstolen 2012 och den tyska högsta domstolen. De har dock alltid blivit avvisade eftersom sex mellan syskon fortfarande är olagligt i Tyskland.

I samband med rättegången 2012 sa Patrick: "Vi känner oss inte skyldiga för vad som har hänt mellan oss. Jag blev familjens överhuvud och jag var tvungen att skydda min syster."

Han har också förklarat: "Hon är mycket känslig, men vi hjälpte varandra genom den svåra perioden och vid någon tidpunkt blev relationen fysisk. Vi visste inte ens att vi gjorde något fel när vi började sova tillsammans. Vi tänkte inte på att använda kondom. Vi visste inte att det var olagligt att sova tillsammans."

Patrick har enligt Mirror förklarat att hans mor inte skulle ha "godkänt" förhållandet, men både han och Susan försvarar det ändå.

Susan har sagt: "Vi kände inte varandra i barndomen, det är inte samma sak för oss. Vi blev förälskade som vuxna, och vår kärlek är äkta. Det finns ingenting vi kunde göra åt det."

Hon har också sagt: "Vi var båda attraherade av varandra, och naturen tog över för oss. Så enkelt var det. Vad kunde vi annars göra? Vi följde våra instinkter och hjärtan."

Sedan rättegången 2012 har Patrick steriliserats i ett försök att få deras förhållande legaliserat och undvika fängelse.