Tjurfäktares Facebook-sida borttagen efter massiva hån

Filip Grönroos

413 veckor sedan

|

17/08/2016
Jag hoppas att du blir attackerad av tjurar i hela ditt liv efter döden så att du alltid kommer känna smärtan, men aldrig dör, löd en kommentar från Facebook.

Efter tjurfäktaren Victor Barrios död den 9 juli då han blev stångad av en tjur under en tjurfäktning, handlar många av de mest gillade artiklarna på Facebook om honom.

Tjurfäktningen sändes direkt på spansk tv och bilderna på den döde matadoren har spridits i hela världen. Många uttryckte sorg och kondoleanser på sociala medier, däribland spaniens regeringschef Mariano Rajoy.

Men långt från alla sa fina ord om den döda tjurfäktaren.

Nu har den 29-årige tjurfäktarens Facebook-sida tagits bort. Detta skedde på grund av en storm av hån, skriver Aftonbladet.

Personer från Frankrike, Italien, Spanien, Tyskland, USA och England skrev inlägg på Facebook-sidan. Många hyllade tjuren och hoppades att fler tjurfäktare skulle dö.

- Jag hoppas att du blir attackerad av tjurar i hela ditt liv efter döden så att du alltid kommer känna smärtan, men aldrig dör, löd en kommentar från Facebook.

- Denna idiot dog, och det enda jag känner är lycka över att det finns en tjurfäktare mindre. Han bad aldrig om att bli jagad av några hjärtlösa idioter som stack hål i honom, löd en annan kommentar.