Tjuvar stal alla familjens julklappar: Sedan skedde ett mirakel

Skriven av Ida Hansson

126 veckor sedan

|

26/12/2021
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En familj från Storbritannien blev förkrossad, när de upptäckte att tjuvar hade stulit alla julklappar några dagar före jul, men då tog invånarna i staden saken i egna händer och skapade ett mirakel.

Samantha Headland, hennes fästman och deras två barn på 11 respektive 12 år var helt förkrossade när de upptäckte att tjuvar hade stulit alla julklappar från deras hus - några dagar innan jul, medan de låg och sov. Det skriver The Sun. 

Natten till tisdagen hade Samantha vaknat i familjens hus i Nottinghamshire av att hon skulle på toaletten. Hon gick upp runt 03.00 och gick ut på toaletten, men på vägen ut hörde hon viskande röster från nedervåningen.

Den trötta mamman trodde att det var hennes två barn som gjorde upptåg, och hon skrek därför på dem. Men istället för ett litet fniss eller en ursäkt som hon hade förväntat sig, besvarades hennes rop med tystnad och hon kunde se två figurer springa förbi trappan och ut genom bakdörren.

Samantha undersökte saken vidare, och det visade sig till hennes stora förvåning att de två figurerna var tjuvar som brutit sig in och stulit familjens alla julklappar, som låg klara i påsar och säckar för att delas ut till vänner och familj och inte minst parets två barn.

Inbrottstjuvarna stal allt de kunde komma i närheten av, från godis och choklad, till en Samsung-surfplatta. Dessutom stal de alla inslagna julklappar, £50 (cirka 440 kronor) från Samanthas handväska och till och med några Covid-19-hemtest som barnen skulle behöva när de gick till skolan igen efter jullovet.

Båda barnen var gråtfärdiga när det gick upp för dem att tjuvarna hade stulit familjens alla julklappar och Samantha och hennes fästman var förkrossade och i chock.

Men den lilla familjen på Manvers Street fick en god jul ändå, när lokalsamhället gick samman för att hjälpa familjen att komma på fötter igen.

En del af de indsamlede julegaver / Foto: Nothinghamshire Police

Lokala invånare, småföretag och välgörenhetsorganisationer och en lokal kyrka samlades för att samla in pengar, presenter och presentkort till familjen, så att de hade några julklappar att öppna på julafton.

Till The Nottingham Post sa Samantha:

"Jag kan inte tacka er alla nog för all vänlighet och stöd och generositet ni har visat oss. Vi trodde att julen verkligen var inställd för oss, men stödet har varit fantastiskt. Människor har varit som små tomtar för oss, och " Det är helt enkelt nådigt. Man förväntar sig det inte när man bara är vanliga människor. Tack till alla, det är så överväldigande."