Tog en paus på Burger King under sin lunchrast: Blev avskedad när han kom tillbaka

Henrik R

49 veckor sedan

|

12/07/2023
Blev avskedad när han kom tillbaka

Ryan Parkinson, en arbetare vid en BMW-fabrik i Oxford, tog en paus från sitt övertidsarbete för att njuta av en måltid på Burger King. När han återvände till arbetet blev han dock avskedad, vilket rapporterades av The Sun.

Trots att hans första uppsägning återkallades efter en överklagan, blev han avskedad en andra gång för att ha lämnat arbetsplatsen utan tillstånd igen, denna gång för att hämta en smörgås från sin bil.

Parkinson har nu framgångsrikt stämt sin arbetsgivare för orättvis uppsägning och har tilldelats £16.916 (142.271 kronor) i ersättning och obetald lön.

Parkinson hävdade också direkt diskriminering på grund av ras och rasrelaterad trakasserier, men dessa delar av hans fall avslogs.

Parkinsons överordnade rapporterade att han "försvann från platsen" under en övertidsperiod en söndag kväll. Rapporten sa att han försvann kl. 19.50 och återvände runt kl. 20.45 med mat från Burger King - påstås utan att ha bett om tillstånd, och ingen märkte att han gick. T

re dagar senare blev Parkinson utfrågad av cheferna, och han sa att han gick iväg efter att teamet hade slutfört ett projekt och började diskutera mat.

Efter att ha ringt två gånger till en kollega runt kl. 20.30 blev han informerad om att hans kolleger hade arbetat genom sin paus, eftersom kebaben inte hade kommit.

Efter samtalet berättade Ryan att han sedan tog det som var kvar av hans Burger King-måltid och återvände för att leta efter de andra. Här konfronterades han av sin överordnade och fick veta att han borde ha nämnt att han var på väg - vilket han hävdar att han gjorde.

En disciplinär utredning ägde rum i maj 2019, och han blev avskedad, men efter att ha överklagat ändrades det till en sista skriftlig varning, eftersom uppsägningen ansågs "ganska hård". Men när han återvände till arbetet blev han omedelbart avstängd för en ny anklagelse om att ha lämnat platsen utan tillstånd.

Denna gång hade han lämnat arbetsplatsen för att gå till den tillhörande parkeringsplatsen och hämta sin lunch från sin bil.

Parkinson lämnade sedan in en klagomål och kände att avstängningen var en "hård och orättvis reaktion" och "hämndlysten och ogrundad". I november blev han avskedad för att återigen ha lämnat platsen utan tillstånd, och han stämde sina arbetsgivare.