Tonåring var tvungen att opereras: Mätte insidan av sin penis med USB-kabel

Ida Hansson

133 veckor sedan

|

28/12/2021
Utrikes
Foto: Urology Case Reports
Foto: Urology Case Reports
En brittisk tonåring lades in på sjukhus och opererades efter att ha satt in en USB-kabel i urinröret och haft problem med att få ut den igen – och det är inte första gången.

Varning: Det finns en bild i artikeln som kan verka våldsam.

En 15-årig pojke skadades svårt när han experimenterade med sitt underliv på ett lite ovanligt sätt. Tonåringen från Storbritannien satte in en USB-kabel i urinröret för att mäta längden på sin penis.

IFLScience skriver att pojken kom in på akuten med sin mamma, med svåra buksmärtor. När pojken hade fört in kabeln i sin penis hade sladden gått rullat ihop inne i urinröret och det gick därför inte att dra ut den igen.

Inte nog med det, pojkens underliv var väldigt blodigt och ömt, och han hade tappat mycket blod eftersom han flera gånger försökt dra ut kabeln – men utan framgång.

Foto: Urology Case Reports

I en rapport om händelsen har läkarna skrivit: "De två ändarna av sladden hittades utskjutande från urinröret, medan den mittknutna delen var inne i själva urinröret. Patienten var annars en [...] frisk tonåring utan historia av psykiska problem."

Läkarna på akuten var uppenbarligen förvånade över pojkens "problem", men när pojkens mamma hade lämnat rummet erkände han och förklarade att han hade stuckit in kabeln i urinröret för att "mäta längden på hans penis". Varför han valde att använda en sladd och föra in den i urinröret, snarare än att använda en linjal eller ett måttband på utsidan av sin penis, förklarade han inte.

Läkarna och sjuksköterskorna försökte först föra in en lång metallpinne i urinröret för att dra ut sladden, men utan framgång. Sedan försökte man kirurgiskt vidga urinröret för att få mer plats för sladden, men det hjälpte inte heller, då klumpen i urinröret var för stor.

Foto: Urology Case Reports

Det slutade med att sjukhuspersonalen fick operera pojken i buken för att ta bort kabeln från urinröret. Operationen gick smidigt och pojken skrevs ut kort därefter. Det står dock att han i efterhand ska kontrolleras regelbundet av läkare.

I reportaget om händelsen kan man läsa att sådana här incidenter inte sker dagligen, men att det tidigare har setts att patienter har kommit in med föremål som nålar, kablar och pistageskal i urinröret. Det beror oftast på antingen berusning, psykisk instabilitet eller – som i det här fallet – bara sexuell nyfikenhet.

Även om det kan låta otroligt, har exakt samma situation faktiskt hänt tidigare, då en 13-årig pojke i Kina var tvungen att opereras för att det hade blivit knutar på laddkabeln, som han lyckats sticka in 20 centimeter i urinröret när det hade träffat hans blåsa.