Trebarnsmamma tvingades flytta in i garage - men se hur det ser ut nu.

Henrik R

50 veckor sedan

|

28/07/2023
Efter makens tragiska död skulle Rina ensam ta hand om parets tre barn och deras hem. Obetalda räkningar betydde dessvärre att familjen till slut var tvungen att flytta in i något som liknar ett skjul på 18 m2. Nio år senare är situationen en annan.

2007 rasade världen samman för Rina Dixon och hennes tre barn. Rinas make och far till barnen blev dödad. 

Ensam kvar stod mamman, som tidigare hade gått i hemmet om dagarna, med ett hus, tre barn i sorg och en massa obetalda räkningar. Ringa skyndade sig att hitta arbete, och hon arbetade nästan dygnet runt. 

Det räckte dock inte för att hålla fönsterkuverten borta, och till sist blev familjen tvungen att flytta till ett mindre attraktivt och mer osäkert kvarter. 

En skottlossning i området blev droppen för Rina Dixon, som därefter packade ihop familjens saker och flyttade hem till sin mor i staden Sacramento i Kalifornien. Det fanns inte mer plats än de 18 kvadratmeter som garaget kunde erbjuda - men här bodde de tillsammans, alla fyra, utan privatliv eller särskilt mycket plats. 

Det var iskallt på vintern och glödhett på sommaren, det fanns inget rinnande vatten eller någon elektricitet - men de var i tre år i säkerhet. 

Till sist blev det dock för mycket av det goda, och Rina kontaktade hjälporganisationen Habitat for Humanity of Greater Sacramento, som beslutade sig för att hjälpa henne genom att ge barnen ett bättre liv och en ljusare framtid. Organisationens arbete går ut på att varje familj anmäler sig som frivillig till att hjälpa andra att bygga ett hus, genom att ge minst 500 timmar av sin tid till byggprojekt. 

Rina, som är single, la själv in 492 timmar eftersom inget av hennes barn var fyllda 16 och därför inte fick hjälpa till på byggplatserna (i slutet av projektet hann dock hennes dotter fylla 16 och kunde hjälpa till lite). 

 

På våren kunde familjen och de friviliga äntligen lägga sista handen på Rinas och barnens hus. 

Det finns handskrivna meddelanden från de frivilliga i hela huset, som önskar dem lycka till framöver. 

Huset har nu tre sovrum, två badrum, och det bästa med stället är att det är byggt på ett lån med noll procent ränta, så Rina har möjlighet att betala av det och familjens räkningar utan att bli ruinerad. Så här ser hemmet ut: 

Familjen var såklart i tårar när de äntligen fick nycklarna till sitt nya hem - efter nästan nio år med sorgen efter fadern och inte minst att bo tillsammans på 18 m2. 

 

Under övertagningsceremonin sa Rina Dixon enligt Little Things:

- Jag kom hem en dag och fick syn på mina barn och de förhållanden vi levde under - i ett garage - och jag sa till mig själv att jag vägrar att ge upp. Jag vägrar helt enkelt att låta mina barn se mig ge upp. 

Hennes mod har burit frukt.