Trodde symtomen berodde på för mycket kaffe: Då kom läkaren med ett sorgligt besked

Skriven av Henrik R

54 veckor sedan

|

13/05/2023
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Den 51-årige mannen var säker på att det bara var symtom på för mycket kaffe, men det skulle tyvärr visa sig att läkaren hade en riktigt sorglig nyhet.

51-åriga Steve Biggin upplevde plötsligt konstiga anfall och oförklarliga huvudvärk. Han trodde först att det orsakades av för mycket kaffe, men det visade sig senare vara mycket värre.

Steve gick nämligen till läkaren och efter att ha blivit skickad runt lite fick Steve beskedet att han hade en hjärntumör.

Efter en lyckad operation och kemoterapi är Steve nu helt frisk och planerar att fira sin seger över cancern genom att cykla 136 kilometer i maj och 226 kilometer i juni.

Steve började uppleva "utom kroppen"-upplevelser i september 2021 och fick senare reda på att han hade anfall. Efter att ha haft anfall i två månader blev han diagnostiserad med en hjärntumör.

Steve anser att hans dagliga cykling hjälpte honom att bli ännu starkare och bidrog till hans goda återhämtning efter att tumören togs bort.

Nu planerar han att cykla genom de skotska högländerna den 14 maj och från Morecambe till Scarborough i juni för att "bevisa" för sig själv att han kan göra det.

"Cykling har hjälpt mig genom de svåraste tiderna, och jag tror att det hjälpte mig att återhämta mig från operationen, både känslomässigt och fysiskt. Jag vill bevisa för mig själv att jag, efter allt detta, kan genomföra loppet," säger Steve.

Steve uppmanar andra att hitta styrka i sina egna utmaningar och fira sina segrar, oavsett hur små de kan verka.