Turist dör i tragisk vattenrutschbanaolycka

Skriven av Henrik R

Turist dör i tragisk vattenrutschbanaolycka.

En semester i sydvästra Turkiet slutade tragiskt för en 65-årig man, Ali Cilga, som förlorade livet i en vattenpark. Denna händelse har återigen väckt frågor om säkerheten på dessa typer av attraktioner.

Ali Cilga, en turist från Turkiet, var på semester med sin familie i staden Manavgat i Antalya-provinsen. Under en dag på ett femstjärnigt hotell valde han att åka nedför en vattenrutschbana med huvudet före, trots varningar från personalen. Han träffade botten av poolen med huvudet och hittades senare livlös i vattnet.

En övervakningsvideo visar hur Cilga åker nedför vattenrutschbanan och sedan flyter livlöst runt i poolen. Det tog nästan en minut innan andra gäster på hotellet upptäckte vad som hade hänt. En person hoppade i poolen för att rädda Cilga och började ge honom första hjälpen. Cilga transporterades snabbt till sjukhus, men trots läkarnas ansträngningar avled han en vecka senare.

Denna tragiska händelse understryker vikten av att följa säkerhetsanvisningarna i vattenparker och andra fritidsanläggningar. Även om vattenrutschbanor kan verka harmlösa, kan de vara farliga om de inte används korrekt.

Vad tycker du om säkerhetsåtgärderna på vattenparker? Har du någonsin upplevt eller sett någon ignorera säkerhetsvarningar på en vattenrutschbana?