Turister varnas: Ätande på gatan kan ge 6 000 kronors böter

Skriven av Henrik R

49 veckor sedan

|

29/06/2023
Det kan resultera i en böter på upp till 6 000 kronor, om du gör det.

Florens, en pärla i hjärtat av Italien, lockar varje år mellan 10 och 16 miljoner turister, både för att beskåda det berömda konstverket "David" av Michelangelo och för att njuta av det utsökta italienska köket.

Men sedan 2018 har stadens ledning satt ned foten när det kommer till att äta var som helst, till följd av invånarnas frustration över turister som åt överallt.

För turister som besöker de populära stråken Via de' Neri, Piazzale degli Uffizi, Piazza del Grano och Via della Ninna, bör de vara försiktiga.

Att inta en måltid på gatorna och torgen mellan klockan 12–15 och 18–22 kan resultera i höga böter, medan det fortfarande är tillåtet att sitta ner för en måltid på ett kafé eller en restaurang.

CNN rapporterar att att bryta mot dessa förordningar kan leda till böter på 500 euro, vilket motsvarar ungefär 5 870 svenska kronor.

Det är inte bara i Florens som det råder restriktioner för att äta på offentliga platser. Även i Rom har liknande förbud införts vid populära turistdestinationer, medan Venedig har gått ett steg längre genom att också förbjuda sittande på vissa platser.