Tvååriga Émile försvunnen i över en vecka: Nya misstankar riktas mot familjen

Skriven av Henrik R

44 veckor sedan

|

18/07/2023
Nya misstankar riktas mot familjen.

Sedan den 8 juli har den tvååriga pojken Émile varit försvunnen. Han försvann från sina morföräldrars hem i byn Vernet, belägen i sydöstra Frankrike. Pojken var på väg att åka på en utflykt till ett närliggande berg med sina morföräldrar, men innan de kunde ge sig av var pojken plötsligt borta.

En omfattande sökinsats har pågått sedan dess, med polis, sökhundar, helikoptrar och frivilliga som har sökt efter tvååringen på den franska landsbygden.

Trots detta har inga spår hittats. Efter tio dagar avbröts sökandet och polisen började undersöka flera olika scenarier som kan förklara pojkens mystiska försvinnande. Allt från mord, kidnappning till en ren olycka undersöks.

Enligt källor till Daily Mail undersöker polisen nu föräldrarnas bakgrund. Pappan, 26 år, greps 2018 av polis efter en "attack mot utlänningar".

Han ska under den tiden ha varit aktiv i den fascistiska rörelsen Bastion Social och andra högerextrema organisationer. Både pappan och mamman har senare ställt upp som kandidater i det lokala valet i Marseille, där familjen kommer ifrån, för Éric Zemmours parti Reconquête.

En utredare citeras i Daily Mail med att säga: "Naturligtvis granskas denna bakgrund. Det kan vara så att en kidnappning är kopplad till politiska fiender."

TV-kanalen BFMTV rapporterar att källor inom utredningen nu undersöker ett område, en bergsdal, där en "misstänkt lukt" har känts av. Det ska ha handlat om brandrök, men ingen koppling till försvinnandet har ännu gjorts.

Polisen fortsätter sina undersökningar i La Vernet för att reda ut ett flertal frågetecken. Ett flertal personer eftersöks också, enligt kanalen.