'Världens tyngsta tonåring' vägde 609 kg som 17-åring: Så ser han ut idag

Skriven av Ida Hansson

128 veckor sedan

|

28/12/2021
Utrikes
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Khaled Mohsen Al Shaeri vägde 609 kg när han bara var 17 år gammal. Idag är han 29 år och han ser helt oigenkännlig ut.

 

Den "tyngsta tonåringen i världen", som en gång vägde 609 kg vid 17 års ålder, ser nu helt oigenkännlig ut. Han har varit med om en enorm viktnedgång, skriver Australian News.

Khaled Mohsen Al Shaeri har enligt uppgift gått ner inte mindre än 546 kg. Dessutom har han också kunnat gå för första gången på flera år, efter en strikt diet- och träningsplan på sjukhuset.

Han har dokumenterat sin fantastiska förvandling genom att visa upp de olika stadierna av sin viktminskning, efter att ha uppnått en dödlig vikt i tonåren.

Foto: YouTube

Den nu 29-åriga killen från Saudiarabien har delat en video där han går med en gångställning nästan tre år efter att han hämtades upp i sitt hem i Jizan, för att påbörja den livräddande behandlingen.

Den bortgångne kung Abdullah var ansvarig för att organisera den otroliga räddningen 2013, efter att ha blivit rörd över att höra om Khaleds kamp med vikten.

Närmare 30 sjukhusarbetare och akutpersonal arbetade tillsammans för att lyfta den dåvarande tonåringen med en specialkran som hade hämtats i USA.

Då hade Khaled inte lämnat sin säng på tre år. Han hade blivit så stor att man var tvungen att riva en del av hans hem för att få ut honom med kranen.

Därefter transporterades han med medicinsk helikopter till King Fahd Medical City i huvudstaden Riyadh, där han behandlades efter den extraordinära flytten.

Foto: YouTube

Den saudiske hälsoministern, Dr. Abdullah al Rabeeah, sade då att kung Abdullah hade beordrat räddningen som en "humanitär gest".

Tonåringen avbildades med ett nästan förstenat ansikte och bär solglasögon när han flyttades från sitt hem. Utanför omgavs den spektakulära räddningsaktionen snabbt av stora folkmassor som ivrigt följde efter.

Efter att ha blivit inlagd på sjukhus fortsatte hans hälsa och rörlighet att förbättras efter att ha varit instängd i sin säng i flera år.

Dessutom gjordes också en speciell rullstol för honom, som byggdes av ett team av läkare med syftet att Khaled skulle bli mer rörlig och att den skulle hjälpa till med hans sjukgymnastik.

På bara sex månader lyckades Khaled gå ner mer än halva sin kroppsvikt. Det krävde dock att han följde en intensiv diet.

2016 delade Khaled en inspirerande video på sig själv där han lyckades gå runt med en gångställning, efter att ha tappat ett stort antal kilon.

Foto: YouTube

Khaleds anmärkningsvärda förbättring och viktminskning går fortfarande åt rätt håll, och på de senaste bilderna som har delats av honom ser han smal ut och väger enligt uppgift 63 kg.

Det har till och med rapporterats att han genomgick de sista operationerna redan i januari 2018. Vid dessa operationer fick han bort överflödig hud från kroppen.

Den nu 29-årige Khaled liknar knappt sitt forna jag, åtta år efter att hans viktresa började.