Varning till alla passagerare: Det här ska du aldrig göra med ditt boardingpass

Henrik R

50 veckor sedan

|

30/07/2023
Utrikes
Foto: Instagram.
Foto: Instagram.
De flesta känner inte till vad det är som kan gå snett.

Nuförtiden delar vi nästan allt på sociala medier. Du bor dock tänka efter lite innan du delar bilder av ditt boardingkort och postar det på Facebook... Även om du väldigt gärna vill dela med dig av att du ska på en exklusiv semester. 

Det verkar kanske harmlöst att dela sitt boardingkort på sociala medier medan du sitter på flygplatsen och ser fram emot att komma ut på äventyr. Men det kan få tråkiga konsekvenser. 

Det skriver den amerikanska säkerhetsfirman Krebson Security

Det finns nämligen internetsidor som kan läsa av koden på ditt boardingkort och på så sätt komma åt dina personliga upplysningar och hacka dem. 

Både telefonnummer, adress, namn, bonusprogramnumer och information om tidigare flygningar kan bli synligt för kriminella. De kan exempelvis ändra din plats på flyget, avbeställa framtida flygresor eller nollställa din kontokod hos flygbolaget. 

Om du behöver fler anlendingar till att inte posta ditt boardingkort i sociala medier så kan du tänka på att inbrottstjuvar också kan få användning av upplysningarn - t ex får de veta när du inte är hemma. 

Eventuellt tror dina vänner på at du har varit på semester även om de inte får se ditt boardingkort...