Video visar nytt koncept: McDonalds restaurang har bytt ut bord mot motionscyklar

Skriven av Ida Hansson

Många hypar det nya konceptet, medan andra talar ner det.

Virala bilder visar en McDonald's-restaurang som tros vara i Kina, där motionscyklar har installerats som sittplatser, så att kunder kan bränna kalorier medan de äter en Big Mac.

I TikTok-videon ser vi en kvinna sitta vid ett skräddarsytt bord för en person, där en motionscykel ersätter en traditionell stol.
Medan hon njuter av sin hamburgare trampar hon fram med fötterna – och stannar vid ett tillfälle för att ta en klunk av sin dricka.

En man bakom henne gör exakt samma sak medan han använder sin telefon.

Det är som en scen från vilket gym som helst... Förutom bristen på träningskläder, jätten McDonalds 'M'-et på cykelhjulet och snabbmaten de båda äter.

Det är inte känt exakt var klippet spelades in, men TikTok-användaren @cris13_u, som lade upp klippet, gissade att det var någonstans i Kina.

Många användare på sociala medier var imponerade av den "fantastiska" idén, även om vissa medgav att den påminde dem om Charlie Brookers dystopiska sci-fi-serie Black Mirror.

"McFitness", skriver en person.

En annan skrev: "Det här konceptet är fantastiskt"

En tredje skämtade, "Det är som att använda din telefon medan du laddar den."

En annan sa att konceptet inte var bra för matsmältningen och sa: "Dåligt för matsmältningssystemet lol. Gör inte fysiska aktiviteter medan du äter, det kräver ett avslappnat tillstånd att äta så att det kan smältas bra av magen - tarmkanalen."

Enligt Harvard Health Publishing, från Harvard Medical School, kommer en stationär cykel att bränna i genomsnitt 252 kalorier för en halvtimmes träning.

En Big Mac innehåller 550 kalorier, så du kan behöva trampa på pedalerna ett tag om du vill bli av med den.