15-årig pojke klagar på magsmärtor - när läkaren röntgar honom blir alla chockade

Filip Grönroos

412 veckor sedan

|

17/08/2016
Mamman tog med sin tonårsson till sjukhuset när han klagade på magsmärtor. Ingen var förberedd på vad som skulle visa sig finnas i hans kropp

En 15-årig kille från Malaysia fick ett något överraskande besked när han var på sjukhuset för att kolla upp sina magsmärtor.

Det visade sig att den unge mannen hade levt med en tvilling i sin mage hela livet utan att själv veta om det.

Det skriver BBC.

När pojken opererade ut fostret ur magen visade det sig att det hade hår, ben, händer och könsorgan. Endast fostrets näsa och mun var outvecklade.

Enligt pojkens 38-åriga mor såg fostret ut som ett litet barn. Hon berättar att de senare begravde fostret på en lokal kyrkogård.

Det är enligt uppgift den första gången detta medicinska fenomen har registrerats i Malaysia.

Pojken hade först åkt till det lokala sjukhuset, men snart blivit förflyttad till Sultan Abdul Hamid Hospital i den malaysiska staden Kedah, där ingreppet utfördes.

Varken sjukhuset eller myndigheterna har uttalat sig till BBC om händelsen.

Enligt S. Raman, specialist i obstetrik och gynekologi hon Pantai Hospital i Kuala Lumpur, uppstår fenomenet när en "tvilling blir absorberad i kroppen av den andra tvillingen”.

- Jag har faktiskt varit med om ett tillfälle då fostret satt fast på utsidan av den levande tvillingen, så att det var möjligt för fostret att var både inuti och utanpå kroppen. Någon gång har till och med två foster hittats inuti magen på ett barn, säger S. Raman.

Man känner inte till orsaken till fenomenet, men det förekommer i ett tidigt stadie av fostrens utveckling, när ett foster viker sig runtom det andra. Den ena tvillingen blir en “parasit” som behöver den andra tvillingen för att överleva. Normalt dör de innan födseln.