28-åriga Stephanie ville röka med en vän efter att ha lagt barnen - efter första blosset inträffade tragedin

Johanna Frid

401 veckor sedan

|

15/11/2016
Viralt
Foto: Privat/stock foto
Foto: Privat/stock foto
Trebarnsmamman hade ingen aning om hur farlig den lagliga drogen var.

När dagmamman Stephanie Brown hade lagt sina tre barn och nattat dem behövde den 28-åriga mamman koppla av lite framför teven tillsammans med en vän.

De delade på en pipa med en konstgjord slags marijuana, men efter bara ett bloss på pipan rullade mammans ögon tillbaka in i huvudet och hon föll ihop livlös, skriver The Sun.

Vännen försökte ge första hjälpen tills ambulansen kom, men Stephanie var redan död.

Köpte pipan lagligt i kiosen
Pipan hade köpts lagligt i en butik som sålde rullpapper till marijuana och hasch, och de konstgjorda drogerna var helt lagliga och kunde köpas fritt i England tills de blev olagliga i april i år. 

Stephanies mamma Helen Jones är förkrossad över dotterns död:

- Stephanie rökte och drack extremt sällan. Hon var också väldigt emot droger. Det har varit en stor förlust att förlora henne, särskilt för hennes tre barn som nu saknar en mamma att se upp till, säger hon. 

Obduktionen visade att Stephanie blev förgiftad av de skadliga droger som pipan innehöll, och i rätten varnade rättsmedicinaren Jennifer Lemming kraftigt för de lagliga drogerna som fortfarande är i omlopp:

- Jag är djupt oroad över att folk inte förstår hur farliga de här drogerna är. Jag tror inte att de unga människor som använder dem överhuvudtaget förstår att de är olagliga, utan använder dem i tron att det är lagligt, säger hon.