4-årig flicka med leukemi hade bara en önskan - plötsligt var golvet täckt av rosenblad och en alldeles speciell person väntade

Johanna Frid

408 veckor sedan

|

16/09/2016
Viralt
Foto: Youtube
Foto: Youtube
En liten fyraårig flicka med leukemi fick sitt livs överraskning av fantastisk sjukhuspersonal.

I USA är september utsedd till den officiella månaden för att sätta barncancer i fokus - en kamp som Renee Sayles vet allt om. 

Hon är nämligen mamma till femåriga Abby. Hon lider av leukemi och har redan tillbringat stora delar av sitt korta liv på sjukhus. 

För Abby och hennes mamma Renee finns det ändå bra dagar, trots den allvarliga sjukdomen. En av de dagarna inträffade förra sommaren, på sjukhuset där Abby regelbundet får behandling. Personalen hade bestämt sig för att ge den lilla flickan en alldeles speciell överraskning. Det skriver Daily Mail.

På sjukhuset hade Abby fått behandling av många olika sjuksköterskor, och även om alla var snälla mot den lilla patienten så var det en som särskilt hittade vägen in i Abbys hjärta.

Den manliga sjuksköterskan Matt Hickling hade nämligen snabbt blivit Abbys favorit. De fick snabbt ett starkt band, och Matt blev en stor tröst för Abby under en svår period.

Det var också lugnande för Renee att hennes dotter fick ett särskilt band till Matt, och mamman la märke till hur mycket det betydde för dottern att se fram emot att komma till sjukhuset när han var där. 

En dag berättade den lilla flickan att hon gärna ville gifta sig med Matt i framtiden, och den gulliga historien kunde Renee inte hålla för sig själv. 

Därför nämnde hond et för Matt, som blev både hedrad och generad. Det tog dock inte lång tid innan han fick en idé som han med Renees tillåtelse bestämde sig för att göra till verklighet. 

Därför gick han ihop med några av sina kollegor på sjukhuset - för att ordna ett låtsas-bröllop för den lilla flickan. 

Så anlände den stora dagen, och när Abby kom till sjukhuset för att få sin vanliga behandling fick hon en liten vit brudklänning som hon genast tog på sig. 

Så tog mamman henne i handen för att "följa henne till altaret", som var ett rum som dagen till ära hade rosenblad strödda över golvet. Några sjuksköterskor hade tagit på sig rollen som brudtärnor med små buketter. 

Här väntade "brudgummen" Matt Hickling som dagen till ära var finklädd. Trots att den lilla flickan fick förklarat för sig att det var en lek blev hon jätteglad för att hon fick "gifta" sig med sin favoritsjuksköterska. 

Efter "vigseln" blev det tårta till gästerna, och en liten, rosa leksaksbil blev pyntad med "nygifta"-skylt och små burkar fastknutna på hjulen. 

Idag är Abby inte frisk, men hon kämpar vidare. Och det är upplevelser som den lilla flickans överraskningsbröllop som ger den lilla flickan mod och energi att fortsätta kampen. 

Nedan kan du se den rörande videon av bröllopet: