5-årig var utklädd till häxa på Halloween: När den gröna färgen sen ska tvättas bort får mamman panik

Skriven av Johanna Frid

Privatfoto
Privatfoto
En liten flicka har gått från häxa till hulken.

Som så många andra barn skulle engelska Amelia klä ut sig på Halloween, och valet föll på en hemsk häxa. Det skriver Metro.

Därför blev femåriga Amelia målad grön i ansiktet av sin mamma, Louise Unsworth, som efteråt skickade dottern på Halloweenfest med sina lekkamrater.

Privatfoto

Men när femåringen kom hem efter några timmar väntade en otrevlig överraskning.

Färgen ville inte gå bort. Trots att Louise skrubbade och torkade dottern var hon fortfarande grön i ansiktet.

- Jag försökte med allt för att få bort färgen. Våtservetter, babylotion, babyolja, men inget fungerade, berättar en frustrerad Louise Unsworth, som senare har sökt hjälp.

Privatfoto

Hon fick rådet att använda sprayen WD40 - oljan som kan ta bort lite av varje.

- Medan Amelia duschade försökte jag med lite WD40 på en tops, som jag sen duttade på hennes kinder utan att komma för nära ögonen. Det var det enda som fungerade någorlunda, men jag ville inte komma för nära ögonen, så hon har fortfarande gröna ögonbryn och ögonhålor, berättar Louise som inte har någon aning om när färgen kommer försvinna helt. 

Den motstridiga ansiktsmålningen köptes i butikskedjan Wilkos, som nu har satt igång en undersökning av färgen. Den har dock inte tagits bort från butikens hyllor än. 

Privatfoto

- Wilkos vill gärna understryka att det här är första gången som de fått klagomål på den här populära produkten, men vi undersöker ändå det hela grundligt. Vi försöker ge kunden svar så snabbt som möjligt, säger en talesman från Wilkos.

Huvudpersonen själv har dock tagit händelsen med ett leende.

- Lyckligtvis tycker hon (Amelia, red.) att det hela är mycket underhållande, men jag är orolig för den gröna ansiktsfärgen. Jag vet att den är billig, men man förväntar sig ändå inte att sen ska smitta av sig så där på ens barn, säger Louise.

I Amelias klass har man också haft roligt över flickans nya hudfärg, och till och med Amelias klassföreståndare har sagt att Amelia nu liknar seriefiguren 'The Incredible Hulk'.