51-åriga Julie blev mormor till sitt eget barn.

Skriven av Jakob A. Overgaard

53 veckor sedan

|

14/05/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I en märklig historia från USA blev en 51-årig kvinna plötsligt mormor till sitt eget barn.

Historien blev känd när 51-åriga Julie i programmet "Good Morning America" kunde avslöja att hon var gravid med sin dotters barn.

Julies dotter, 29-åriga Breanna, hade under en längre tid försökt att bli gravid, men trots fertilitetsbehandling hade det inte lyckats.

Efter två ofrivilliga aborter och en graviditet utanför livmodern kunde läkarna berätta för Breanna att hon inte själv kunde bära ett barn.

Det är självklart en otroligt tuff besked att få, men lyckligtvis fanns det hjälp att få. Julie valde alltså att ge sin dotter en enorm gåva och hjälp. Hon blev inseminerad strax innan coronapandemin verkligen tog fart i USA, och det lyckades henne snabbt att bli gravid.

Ungefär nio månader senare föddes den lilla flickan, Briar. Breanna har berättat på Instagram att både mormor och bebis är friska och krya.

"Briar, född den 2/11 2020, har redan fyllt våra hjärtan med så mycket glädje! Min mamma var en stjärna under en mycket tuff förlossning. Allt hon offrade för att föra denna lilla bit av himlen in i vår värld, det tar andan ur mig, "säger hon och fortsätter - "Min mamma, Julie och baby Briar mår båda bra och är friska."

Och det finns säkert en god anledning till att Julies graviditet gick så bra som den gjorde, trots svårigheterna. Hon är nämligen i utmärkt fysisk form.

"Jag har sprungit 19 maraton och genomfört många triatlon. Jag kände mig tillräckligt frisk för att kunna göra det - och jag hade mycket lätta graviditeter med mina egna barn", säger Julie, som nu har fött både sin dotter och sitt eget barnbarn.