7 saker du kan göra innan sex som stärker ert förhållande

Johanna Frid

399 veckor sedan

|

23/11/2016
Sex mellan två människor som bryr sig om varandra är något av det mest intima som finns. Men ibland kan det gå lite väl snabbt när lustan tar över. Det kan dock vara lönt att stana upp och lägga lite extra tid på att ta hand om varandra. Här är enligt Women's Health Magazine ett antal saker du kan göra för att stärka er relation - både i och utanför sängen. 1. Se varandra djupt i ögonen. Ingenting skapar intimitet och ökar närvaron mellan dig och din partner som intensiv ögonkontakt. Använd ett par minuter till att betrakta varandra innan ni kastar er ut i sexualakten.  2. Dela med er av era fantasier. En öppen kommunikation med högt i tak omkring ert sexliv - och era individuella lustar - är hälsosamt för er relation. Få varandra att sätta ord på vad som tänder er. Kanske har ni liknande fantasier, eller har lust att prova varandras i dubbelsängen. 3. Förläng förspelet. Sänk tempot - rör vid varandra innan kläderna åker av, kyss din partner djupt och se hen i ögonen. Ni kan utforska varandras kroppar innan själva sexet. När ni drar ut på den sexuella spänningen blir den också större. Det blir troligtvis njutningen också.  4. Rör vid varandra. Det är inte bara i samband med sex som din partner behöver fysisk kontakt från dig. Kom ihåg att kyssas ibland, stryka din partner över håret eller bara hålla om varanra. Den fysiska kontakten stärker närvaron mellan er.  5. Ge varandra en komplimang. I en hektiskt vardag och i en relation som då och då blir lite trivialt, kan det vara svårt att komma ihåg att ge din bättre hälft komplimanger. Berätta att hon ser extra fin ut idag. Låt honom veta hur läcker du tycker han är. Det ger en liten boost till självkänslan som kan göra sexet ännu bättre.  6. Skratta tillsammans..  Inget är så sexigt som skratt. Och ingenting får oss att känna oss mer bekväma än att skratta. Se till att ha det roligt tillsammans med din partner. Det stärker både förhållandet och aktiviteterna i sängen. 7. Ta hand om dig själv. Då och då blir det lite vardag i ens framtoning när man bor med sin partner. Men om du ibland ser till att raka benen, ta på en härlig parfym eller dina finaste underkläder så kommer din partner garanterat uppskatta att du har gjort något lite extra. Både i och utanför sängen.

Sex mellan två människor som bryr sig om varandra är något av det mest intima som finns. Men ibland kan det gå lite väl snabbt när lustan tar över.

Det kan dock vara lönt att stana upp och lägga lite extra tid på att ta hand om varandra. Här är enligt Women's Health Magazine ett antal saker du kan göra för att stärka er relation - både i och utanför sängen.

1. Se varandra djupt i ögonen.
Ingenting skapar intimitet och ökar närvaron mellan dig och din partner som intensiv ögonkontakt. Använd ett par minuter till att betrakta varandra innan ni kastar er ut i sexualakten. 

2. Dela med er av era fantasier.
En öppen kommunikation med högt i tak omkring ert sexliv - och era individuella lustar - är hälsosamt för er relation. Få varandra att sätta ord på vad som tänder er. Kanske har ni liknande fantasier, eller har lust att prova varandras i dubbelsängen.

3. Förläng förspelet.
Sänk tempot - rör vid varandra innan kläderna åker av, kyss din partner djupt och se hen i ögonen. Ni kan utforska varandras kroppar innan själva sexet. När ni drar ut på den sexuella spänningen blir den också större. Det blir troligtvis njutningen också.

 4. Rör vid varandra.
Det är inte bara i samband med sex som din partner behöver fysisk kontakt från dig. Kom ihåg att kyssas ibland, stryka din partner över håret eller bara hålla om varanra. Den fysiska kontakten stärker närvaron mellan er. 

5. Ge varandra en komplimang.
I en hektiskt vardag och i en relation som då och då blir lite trivialt, kan det vara svårt att komma ihåg att ge din bättre hälft komplimanger. Berätta att hon ser extra fin ut idag. Låt honom veta hur läcker du tycker han är. Det ger en liten boost till självkänslan som kan göra sexet ännu bättre. 

6. Skratta tillsammans.. 
Inget är så sexigt som skratt. Och ingenting får oss att känna oss mer bekväma än att skratta. Se till att ha det roligt tillsammans med din partner. Det stärker både förhållandet och aktiviteterna i sängen.

7. Ta hand om dig själv.
Då och då blir det lite vardag i ens framtoning när man bor med sin partner. Men om du ibland ser till att raka benen, ta på en härlig parfym eller dina finaste underkläder så kommer din partner garanterat uppskatta att du har gjort något lite extra. Både i och utanför sängen.