8 tecken på att du VERKLIGEN är besatt av ditt ex

Johanna Frid

400 veckor sedan

|

14/10/2016
Viralt
Foto: Shutterstock.
Foto: Shutterstock.
Punkt 4 är så pinsam att du aldrig skulle erkänna det.

Innerst inne är vi alla väldigt nyfikna, så om vi kan komma åt att snoka eller stalka, så gör vi det gärna - utan att blinka. I synnerhet när det gäller ex. 

I synnerhet kvinnor kan ha svårt att släppa gamla flammor och känner ett behov av att ha koll på och - och övervaka - när det är möjligt. Och här är sociala medier en sann vän. 

Film och tv-serier är fulla med hårresande exempel på svartsjuka kvinnor som inte skyr några som helst medler för att följa med i exets liv. Rachel från Vänner behärskar konstarten ut i fingerspetsarna genom att konstant ringa till sitt ex. 

Men det finns en hårfin gräns för när det handlar om en normal besatthet och något som bara kan benämnas stalking, skriver den brittiska tidningen Metro, som har gjort en lista med punkter som avgör om du är en äkta ex-stalker. 

Om du är rädd att du ligger i farozonen för att bli uppfattad som en äkta ex-stalker bör du gå igenom följande lista med 8 tecken på att du har gått för långt i försöket att ha lite koll på vad ditt ex gör nuförtiden. 

1. Du "råkar" dyka upp på den bar där ditt ex just har taggats i en Facebookpost.  "Nämen, är du också här! Världen är verkligen liten", säger du när ni stöter på varandra i baren.

2. Du klickar like på alla ditt ex uppdateringar och bilder i sociala medier. Och vi pratar verkligen om ALLA.

3. Du har åtskilliga gånger gått igenom exets Instagramprofil de senaste två åren. Och du är väldigt rädd för att råka klicka like och avslöja din sjukliga besatthet.

4. Du har ändrat din väg till arbete eller skola för att vara säker på att passera ditt ex' hem minst två gånger varje dag. När det är som värst går du också av tåget eller bussen i närheten av hemmet eller tar en omväg för att känna att du är nära.

5. Du har bytt läkare, tandläkare och gym för att vara på samma ställe som ditt ex. Så är chansen större att ni bara "råkar" stöta ihop.  

 6. Du har skaffat hund för att promenera i samma park som ditt ex går ut med sin hund. Detta trots att du inte alls gillar hundar.

7. Du ser ditt ex med en främmande person och lägger timmar på sociala medier för att ta reda på vem vederbörande är. Det visar sig kanske vara en familjemedlem. 

8. Du ringer ditt ex varje dag bara för att höra hens röst. Du lägger i regel på när exet svarar i telefon.