Älskar du den här drinken? Du kan vara psykopat

Skriven av Johanna Frid

393 veckor sedan

|

14/11/2016
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Är du svag för en strawberry daiquiri eller gin & tonic? Ditt svar säger kanske mer om din personlighet än vad du anar.

Det är (eventuellt) dåliga nyheter för alla oss som älskar en god gin & tonic.

Ett österrikiskt forskningslag har nämligen kommit fram till att det finns ett samband mellan en förkärlek för bland annat gin & tonic - och psykopatiska tendenser. Det skriver Iform.dk.

Det är forskare vid Innsbruck University i Österrike som har valt att undersöka sambanden mellan personlighet och vad folk tycker om att äta och dricka.

Därför fick 1000 försökspersoner i två skilda undersökningar fylla i en lista över vilka matvaror och drycker de tyckte bäst om - i en graderad ordning.

Efter det fick de delta i ett personlighetstest som bland annat fokuserade på empati. Under testet skulle de svara på om de höll med eller inte höll med om olika påståenden - bland annat "jag njuter av att plåga folk".

Det uppseendeväckande resultatet visar att de försökspersoner som tyckte om bitter mat och dryck, som t ex gin, tonic, kaffe och mörk choklad, generellt sett uppvisade fler psykopatiska tendenser än de som föredrog sötare mat och dryck. 

En av de ledande forskarna bakom studien, Christina Sagioglou, förklarar resultatet genom att människor i allmänhet är lite reserverade och försiktiga med mat som smakar bittert då vi förknippar det med något giftigt.

Människor med psykopatiska tendenser är däremot mer riskbenägna - de tilltalas i princip av just denna 'giftiga' smak.