Cyklist stoppad av polis: Kunde inte förstå vad hon gjort fel – så fick hon syn på hans händer

Johanna Frid

405 veckor sedan

|

14/09/2016
Viralt
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Den danske motorcykelpolisen stoppade flera morgonpigga cyklister.

Det brukar röra sig om höjda pekfingrar eller böter om man blir stoppad av trafikpolisen.

Men så var det inte på Själland i Danmark, där motorcykelpolisen Jørgen Rath Nielsen nyligen stod och stoppade morgonpigga cyklister.

De fick varken böter eller allvarsord med på vägen av trafikpolisen, som däremot delade ut kramar till cyklisterna om de bar cykelhjälm.

Den danske polisen arbetar tillsammans med Rådet för Säker Trafik med att sätta fokus på hur viktigt det är med hjälm i trafiken.

I kampanjen ingår en video av den kärleksfulla polismannen, och bara sedan i söndags har det underhållande klippet visats över 500 000 gånger på Rådet för Säker Trafiks Facebook-sida.

- Ofta ser man polisen i en helt annan roll, där de delar ut böter. Men att bli kramad av en polis är väldigt överraskande för många – att de ger en kram och inte läser lagen för oss, säger Jonas Frithjof Bodin från Rådet för Säker Trafik till TV2 Lorry.

- Det är en hyllning till dem som använder cykelhjälm. Och ett försök att få fler att ta ansvar för sin egen säkerhet, säger Jonas Frithjof Bodin till det regionala mediet.

I Köpenhamn cyklar 52% av alla till arbetet eller skolan varje dag, men enbart omkring 28 procent av Danmarks cyklister tar på sig hjälm när de ger sig ut i trafiken.

Se videon här: