Danielle och familjen trodde de hade köpt en hund: 2 år senare gjorde hon en chockerande upptäckt i pappren

Skriven av Ida Hansson

Foto: YouTube
Foto: YouTube
Historien har blivit viral.

Det började som en dröm om att välkomna en ny familjemedlem hem, men för familjen Cittadino från Long Island, New York har deras kärleksaffär med golden retrievern Max blivit till en juridisk mardröm som hotar att skilja dem åt.

Ett ovanligt finansieringsavtal har lämnat familjen i en desperat kamp för att behålla sin älskade hund samtidigt som de utmanar de normer som gäller för djurköp.

För några år sedan föll Danielle Cittadino och hennes familj pladask för Max i djuraffären Shake-A-Paw i Lynbrook, New York. Med en prislapp på $1,200 (ungefär 12.356 kronor) och inte tillräckligt på bankkontot för att betala hela beloppet, presenterades de för en lösning som lät som svaret på deras böner: finansiering genom företaget Wags Lending.

Men glädjen över att ta hem Max visade sig snabbt ha ett dolt pris.

"Jag hade ingen aning om att det var ett leasingavtal," berättade Danielle för News 12 Long Island. "Jag hör om finansiering, det är ett lån."

Det visade sig att avtalet inte var ett traditionellt lån utan ett leasingavtal, vilket innebär att familjen inte ägde Max utan hyrde honom tills alla betalningar hade gjorts.

Efter 23 månader med punktliga betalningar på $145,19 upptäckte Danielle till sin fasa att hon stod inför en slutlig leasingbetalning på $338,07 för att kunna kalla Max sin egen. Ovetandes om denna detalj vägrade hon att betala, eftersom hon kände sig fångad i vad hon beskriver som en bluff.