De har varit gifta i 62 år och nu ska de skiljas - på två olika ålderdomshem

Skriven av Henrik R

45 veckor sedan

|

28/07/2023
81-åriga Anita är djupt olycklig över att inte längre få pussa sin man godnatt.

Tyska Anita och Wolf Gottschalk hade räknat med att de skulle vara tillsammans in i det allra sista, men drömmen krossades för det åldrade äkta paret som bor i staden Surrey i Britisk Columbia i Kanada. 

83-åriga Wolf och 81-åriga Anita har levt tillsammans i de 63 år de har varit gifta, men det förändrades för åtta månader de sedan då paret var tvungna att hamna på ålderdomshem. Det fanns inte plats för dem på samma vårdhem, rapporterar det brittiska mediet Metro. 

Därför bor de två pensionärerna var för sig. Situationen har gjort Wolf och Anita, som träffades som tonåringar i Düsseldorf i Västtyskland, djupt olyckliga, berättar familjen. 

Min mormor kan inte ens pussa honom godnatt nu. Han kallar henne smeknamnet "lilla mus" varje gång han ser henne, säger parets barnbarn Ashley Bartyik, som ofta hittar morföräldrarna upplösta i tårar, till Metro. 

Artikeln fortsätter under bilden. 

Anita och Wolf träffas ett par timmar varje dag. Foto: Facebook. 

Paret väntar på att det ska bli plats för dem både på ett av deras vårdhem, men tiden går och Wolf och Anitas hälsa blir sämre. Wolf lider av begynnande demens och har nyligen blivit diagnostiserad med cancer i lymfkörtlarna. 

Även om Anita dagligen blir körd till Wolf har separationen påverkat henne mycket. 

- Stressen över situationen har tagit kontrollen över henne, och hon har fått en pacemaker. Hon har blivit nästan helt immobil och går med rollator hela tiden, säger Ashley Bartyik till Metro. 

En talesperson för vårdhemsområdet upplyser om att man arbetar hårt på att återförena paret och att situationen är svår även för ledningen. 

Så såg det lyckliga paret ut för ett par år sedan. Foto: Facebook.