Desperat ägare kastar sig framför pitbull i försöket att stoppa dens attack mot hjälplöst offer

Filip Grönroos

406 veckor sedan

|

07/09/2016
- Hjälp mig, skrek den kvinnliga hundägaren som skadades i försöket att rädda sin egna hund från pitbullens angrepp.

Den video på Youtube har skapat stor debatt bland djurälskare.

I videon kan man se hur en hund av rasen pitbull löper amok och angriper en liten beagle, medan den chockade ägaren kämpar för att befria sin fyrbenta vän från muskelhundens bett.

Kvinnanas desperata försök att rädda sin hund ledde till att hon själv hamnade i pitbullens våld.

- Hjälp mig, skrek den kvinnliga hundägaren som själv kröp runt på alla fyra. 

Den våldsamma händelsen inträffade på gatorna i den amerikanska staden Boston. I videon kan man se hur flera förbipasserande försöker hjälpa den lilla beaglen medan den manliga ägaren kämpar för att få kontroll över sin hund.

Raphael Fortin var tillsammans med sin flickvän påväg till en konsert med gruppen Coldplay när han hörde kvinnan skrika, och han tog fram telefonen och började filma pitbullens blodiga angrepp.

Även om den lilla beaglen blev biten i halsen överlevde den mirakulöst nog det ofrivilliga mötet med muskelhunden. Pitbullens ägare påstår att han blev slagen i ansiktet.

Knytnäveslaget fick den trofasta hunden att försvara ägaren genom att angripa den andra hunden, enligt pitbullens ägare.

I klippet ser man hur fotgängare börjar sparka pitbullen som vägrar att släppa taget om beaglen. Tillslut separerades hundarna.

Den 31 juli lade Raphael Fortin ut videon på Youtube som sedan setts av över 200.000 människor.

Han förklarar att polisen kom och valde att rikta sin uppmärksamhet mot ägaren av den lilla hunden medan pitbullägaren blev lämnad själv.

- Polisen såg inte ut att bry sig så mycket om honom. Kvinnan lämnade stället i polisbil. Jag antar att hon kördes till sjukhuset, förklarar Raphael till The Daily Mail.