Det ser ut som en helt vanlig pool: Vänta tills du kommer under ytan

Henrik R

56 veckor sedan

|

22/05/2023
Viralt
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
I Dubai finns det en pool som mildast sagt är ovanlig, när man först kommer under ytan.

Dubai är känt för många saker.

Miljonstaden är utöver sitt extremt varma väder och sin stora rikedom särskilt känd för att vara extravagant och överdrivet.

En lång rad av världens största byggnader och liknande finns i ökenstaten.

Detta inkluderar världens högsta byggnad, Burj Khalifa, världens största shoppingcenter, Dubai Mall, världens största inomhus nöjespark, IMG Worlds of Adventure, världens största konstgjorda ö, Palm Islands, och världens enda sju-stjärniga hotell, Burj al-Arab.

Men sist men inte minst är Dubai också hem för världens djupaste pool, Deep Dive Dubai, som är mer än 60 meter djup och erkänd av Guinness World Records som den djupaste i världen.

Det är dock inte djupet i sig som är det mest fascinerande med poolen.

Visst, den liknar en ganska vanlig simbassäng vid första anblick, men när du dyker ner under ytan upptäcker du att det finns en hel stad i den djupa poolen, som innehåller cirka 14 miljoner liter vatten, eller vad som motsvarar innehållet i sex olympiska simbassänger.

Foto: Facebook / Goodlad

Poolen är så djup att den används för dykning med syrgastuber, och här kan du antingen ensam eller på guidade turer utforska den undervattensstad som innehåller allt från övergivna gator och restauranger till bilar, biljardbord och telefonkiosker.

Foto: Facebook / Goodlad

Upplev undervattensstaden i videon nedan:

Under vattenytan finns det dessutom otaliga stora fönster som ger dykare en titt in i den torra världen och besökare på restauranger och liknande en titt in i 'livet under ytan'.

Foto: Facebook / Goodlad

Simbassängen är dessutom utrustad med 56 kameror som filmar gästernas rörelser och ett högteknologiskt ljud- och ljussystem.

Dessutom finns det två luftfickor under ytan där gäster kan njuta av en torrskodd upplevelse utan syrgasmask långt under ytan.

Läs mer om poolen och de upplevelser du kan ha där genom att klicka här.