Djurvänner varnar för mattrend: Djur serveras levande på restauranger

Skriven av Filip Grönroos

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Gourmet eller djurplågeri?

Restauranger har olika föreställningar om vad som är gourmet. När är något egentligen en delikatess och när är det perverst djurplågeri?

Det utreder den amerikanska djurrättsorganisationen PETA efter att flera restauranger i Los Angeles har börjat servera levande fisk och skaldjur, skriver Mirror.

Levande bläckfisk och hummer har dödskramper på bordet

På en av restaurangerna, T Equals Fish, förklarar kocken att bläckfisken serveras levande till gästerna, varpå de instrueras av servitörerna till att själva döda djuret.

Räkor skärs på mitten när de sprattlar på tallriken och hummrarna koks levande i grytor, direkt på gästernas bord.

Djurrättsorganisationen kallas detta för 'barbarisktä och Dr. Jennifer Mather, expert på havsdjur, säger att djuret kan lida:

- Bläckfisken som skärs upp levande känner smärtan. Det är lika smärtfyllt som att skära av benet på en kanin på middagsbordet. Det är väldig barbariskt, säger hon.

Se själv hur restaurangerna serverar levande djur. Varning för starka bilder!