Familjens katt ville hela tiden röra vid den nyfödda babyn - mamman förstår varför och åker till sjukhus

Johanna Frid

402 veckor sedan

|

09/11/2016
Katten visade ett ovanligt intresse för den lilla pojken när den fick träffa honom första gången.

Man säger ofta att hunden är människans bästa vän. 

Gång på gång hamnar de eleganta katterna i skuggan när de insmickrande och tillgivna vännerna på fyra ben får all uppmärksamhet.

Men i denna artikel kommer du inte hitta ett ont ord om katter. 

Pojken Isaac är nämligen väldigt förtjust i katten Siggy - och kärleken är ömsesidig.

Barnet är fött med en allvarlig hjärtsjukdom, och när han var bara 12 veckor gammal var han tvungen att genomgå sin första operation.

Privat

Sedan dess har Siggy varit den sjuke pojkens trogne följeslagare, och befinner sig alltid inom räckhåll.

- Jag tror att Siggy vet att det är något fel på Isaac. Han vill alltid sova bredvid Isaac. Det är som om han skyddar honom, förklarar Kirsty Jai Skelton för Love Meow.

Hon är mamma till den amerikanske pojken som har hittat en slags beskyddande storebror i den röda och lätt överviktiga katten. 

Privat

Det var kärlek vid första ögonkast när katten träffade det nyfödda barnet.

- Siggy gick direkt bort och luktade på Isaac. Han gned huvudet mot honom och lade sig för att sova bredvid honom, säger mamman till den hjärtsjuka pojken.

I våras var Isaac tvungen att vara inlagd på sjukhus för ännu en omfattande operation, men efter en månad blev pojken utskriven och fick komma hem till sin trofasta katt.

Privat

Pojken hann knappt in genom ytterdörren förrän Siggy låg bredvid honom, och föräldrarna är helt övertygade om att den fyrbenta barnflickan är med och stöttar pojken under hans svåra sjukdom.