Fotbollsstjärna såg skolpojke äta ensam - frågade om han fick slå sig ned

Henrik R

50 veckor sedan

|

31/07/2023
Viralt
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Bo som går i sexan är van vid att äta lunch ensam, för att ingen ville sitta bredvid en autistisk pojke. Så blev det inte häromsistens, när han plötsligt fick storfrämmande.

Bo Paske är van vid att tillbringa sina lunchraster i ensamhet, eftersom ingen av de andra barnen vill sitta bredvid honom i matsalen. 

Den amerikanska pojken från delstaten Florida har en autismdiagnos och varje dag oroar sig Leah Paske för att hennes son sitter ensam vid ett bord i matsalen på Montford Middle School. 

Så var det inte i tisdags, när skolan förärades med finfrämmande. Fem spelare från laget i amerikansk fotboll vid Florida State University kom nämligen och besökte eleverna. 

När klockan ringde för lunchrast var de fem atleterna rejält hungriga. 

20-åriga Travis Rudolph - som spelar receiver och alltså springer ner för banan för att fånga den ovala bollen - bestämde sig raskt för en bit pizza.

Han gick runt med munsbiten för att hitta en ledig sittplats och fick syn på Bo Paske, som hade ett helt bord för sig själv. 

- Jag frågade om jag fick slå mig ner, och han sa "Ja, varför inte", säger Travis Rudolph till Seminoles.com.

De började prata, och efteråt har den 185 centimeter långa idrottsmannen sagt att Bo Paske i sexan var en "cool person" - en som man vill hänga med varje dag. 

Pojkens mamma rördes till tårar när hon hörde talas om den ovanliga lunchpolaren.

Leah Paske förklarar på Facebook att sonen inte längre blir inbjuden på födelsedagskalas hos klasskamraterna, och att hon varje dag frågar om han åt lunch ensam. 

- Det är en av mina dagliga frågor till honom. "Var du ledsen någon gång idag?" och "Vem åt du lunch med idag?". Ibland svarar han en klasskamrat, men de flesta dagarna är det ingen, skriver hon på Facebook. 

På det sociala mediet skickade hon ut ett tak till din spirande sportstjärnan. 

- Tack, Travis Rudolph. Du har gjort den här mamman otroligt glad. Vi kommer vara dina fans resten av livet, skriver Leah Paske. 

Se tv-inslaget om pojkens oförglömliga lunch: