Foto av cancerdrabbad liten flickas sista ögonfransar är gripande

Johanna Frid

398 veckor sedan

|

02/11/2016
Viralt
BIlden säger mer än tusen ord. Foto: Andrew Brown/Facebook.
BIlden säger mer än tusen ord. Foto: Andrew Brown/Facebook.
Den sjuåriga flickan kämpar mot cancern - liksom hennes sista ögonfrans, som vägrar lossna.

Lilla Hayley Brown ser inte ut som sina jämnåriga. Den sju år gamla australienska flickan, som har en fem centimeter stor cancertumör i näsan, har inget hår kvar på huvudet, hennes ögonbryn och ögonfransar har nästan försvunnit, och hon är utmattad efter åtskilliga cellgiftsbehandlingar. 

Men mitt i den sega kampen har Hayleys pappa Andrew Brown delat en hjärtskärande bild på Facebook, som visar dotterns enda ögonfrans. Det skriver den brittiska tidningen Daily Mail.

Ögonfransen har av oförklarliga anledningar klarat flera månaders cellgifter, till skillnad från de andra ögonfransarna. 

- Den sista ögonfransen har hängt helt ensam i flera veckor nu, skriver Andrew Brown, som är far till fyra barn, till bilden på Facebookbilden.

Hayley med sin pappa, när hon fortfarande hade hår på huvudet. Foto: Andrew Brown/Facebook.

Sedan Hayley fick cancerdiagnosen i juni har hon fått cellgifter och strålbehandlingen. Behandlingen ska pågå i åtta månader.

Det dröjde inte länge innan hon tappade håret, men ögonfransarna var mer motståndkraftiga, vilket sjukhuspersonalen också var imponerade över, förklarar Andrew Brown. 

Så här såg Hayleys ögonfransar ut innan behandlingen fick dem att ramla av. Foto: Andrew Brown/Facebook.

- Folk, inklusive hennes äldre systrar, har alltid sagt att de var avundsjuka på hennes vackra, långa ögonfransar, säger pappan. 

En vän till familjen Brown har startat en insamling för att samla in pengar till den hårt drabbade familjen på sex personer.

Det var först i juni som läkarna upptäckte den stora tumören i Hayleys näsa. Foto: Andrew Brown/Facebook.