Gravid tvillingmamma har två jobb för att försörja familjen: Då överraskade chefen med en ändring på lönesedeln

Henrik R

52 veckor sedan

|

25/07/2023
Tami är mamma till tvillingar och nu gravid med sitt tredje barn. Ensamstående med dubbla jobb kämpar hon för att få ekonomin att gå ihop, men precis innan hon skulle på mammaledighet överraskades hon av sin chef.

I tv-programmet The Profit sätter miljonären Marcus Lemonis sine egna pengar på spel för att rädda små företag som håller på att gå i konkurs.

Hans inställning är att om man är en god medarbetare lönar det sig i slutändan. Tar man sitt jobb på större allvar ger det tillslut resultat.

I USA är föräldraledighetsvillkoren inte så bra som i Danmark. En stor del får man betala med sina egna pengar.

När Tami Forbes, som jobbar i en butik i Key West, blev gravid med sitt tredje barn var det extra jobbigt. Redan innan var hon tvungen att jobba som bartender vid sidan om sitt jobb i butiken för att få allt att gå runt. 

Det kunde inte miljonären stå ut med att se.

- Jag ska hjälpa dig innan du går på mammaledighet. Jag ska ordna ett par saker och vill att du ska vara vår ledare. För att du ska få sinnesro vill jag gärna ge dig lite pengar, säger han i tv-klippet.

Därefter gav Marcis Lemonis Tami Forbes sex månaders lön. Utöver detta gav han henne en löneökning så att hon nu tjänar tre gånger så mycket som förut.

- Det betyder så mycket att veta att jag har en lön när jag kommer tillbaka. En lön jag kan leva på och samtidigt spara lite efter. Det har jag aldrig kunnat förut.

Se det rörande klippet nedanför.