Hällde lim i ögat på fyraåring: "Jag höll i benen medan hans mamma höll i armarna"

Johanna Frid

397 veckor sedan

|

09/11/2016
Limmet droppade ner i ansiktet och ögonen på det skrikande barnet.

En olycka kommer sällan ensam. 

Inte heller i staden Redditch, söder om Birmingham, där fyraårige Jay Watson var med om en olycka på en lekplats den 26 oktober. 

Olyckan resulterade i en flik i hårbotten, och problemen hade bara börjat för den engelska pojken när han och föräldrarna sökte hjälp på sjukhuset. 

En läkare försökte limma fast fliken med hjälp av ett starkt medicinsk lim, men en del av klistrade droppade ner i ansiktet och ögonen på det skrikande barnet. 

De anställda på Alexandra Hospotal var snabba att be om ursäkt för limolyckan, och försökte få bort det med en saltvattenslösning. 

Foto: Privat

Försöket slog fel, men föräldrarna fick besked från läkaren att Jay Watson borde kunna öppna öget igen inom några få timmar. 

- Han fick inte en blund den natten. Han hade ont, säger pojkens mormor till brittiska Metro.

Läkarens förutsägelse blev inte verklig, och nästa morgon var familjen tvungna att åka tillbaka till sjukhuset, där läkarna gav dem två möjligheter:

1. Jay Watson skulle vänta på det ögonblick limmet lossnade av sig själv.

2. Läkarna skulle tvinga ögonlocket att öppnas.

- Jag stod inte ut med tanken på ännu en natt på sjukhuset, så blev överens om att läkaren skulle försöka öppna ögat, förklarar Jayne Watson för tidningen.

Den 59-åriga kvinnan fortsätter: 

Foto: Privat

- Det var traumatiskt för honom. Jag höll i benen och hans mamma höll i armarna. En sjuksköterska tog tag i huvudet på honom medan läkaren försökte få upp ögat.

Ett hemskt skrik kom från pojken, som fortfarande inte kunde öppna ena ögat. Familjen hade därför inget annat val än att vänta på att limmet skulle lossna av sig själv.

Det tog fem dagar.

En talesman från sjukhuset förklarar att de inte kommer uttala sig om det enskilda fallet.