Han har hållits fånge i ett köpcenter: Nu släpps "världens ledsnaste isbjörn" ut

Johanna Frid

396 veckor sedan

|

14/11/2016
Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter att ha levt ensam som "selfie-underhållning" i ett köpcenter kan isbjörnen Pizza nu se fram emot ett bättre liv. Han föddes och växte upp i en arktisk park med andra artfränder omkring sig, men de senaste åren har berättelsen om isbjörnen Pizza varit både sorglig och tragisk. Det skriver Metro. Pizza har blivit känd världen över som "världens ledsnaste isbjörn", och det går inte att invända emot. För det arma djuret har nämligen tillbringat livet som underhållning i ett kinesiskt köpcenter. Ensam och inspärrad har Pizza levt på bara 39 kvadratmeter, medan shoppingsugna människor underhölls av björnen, som var en populär selfie-attraktion. Och Pizza är desvärre långt ifrån det enda djuret i det kinesiskt köpcenter som ligger i staden Guangzhou i södra Kina. Över 500 andre arter sitter också inburade för att underhålla shopparna - däribland snörävar, vargar och en valross. Inget av djuren har dock fått lika mycket uppmärksamhet som Pizza, som på grund av sin fångenskap fått smeknamnet "världens ledsnaste isbjörn". Nu finns det dock hopp för den stackars björnen och hans medfångar. En stor namninsamling mer än en miljon underskrifter har krävt att shoppingcentret släpper ut Pizza. Utöver det har 50 kinesiska djurrättsgrupper skickat brev till guvernören i Guangdong-provinsen med krav på att de inspärrade djuren släpps fria.  Det har nu fått guvernören att gå till aktion och gått ut med att shoppingzooet är olagligt. Därför har inköpscentret meddelat att man denna vecka stänger sitt zoo. Det betyder att Pizza kan återvända till den arktiska park där han växte upp med sin familj. - Småningom kommer han känna solen på sin päls, dra in den friska luften och se himlen ovanför honom tillsammans med sina föräldrar, säger Dr Peter Li, som arbetar hos Humane Society International, som har varit med och kämpat för Pizzas öde.

Efter att ha levt ensam som "selfie-underhållning" i ett köpcenter kan isbjörnen Pizza nu se fram emot ett bättre liv.

Han föddes och växte upp i en arktisk park med andra artfränder omkring sig, men de senaste åren har berättelsen om isbjörnen Pizza varit både sorglig och tragisk. Det skriver Metro.

Foto: Shutterstock

Pizza har blivit känd världen över som "världens ledsnaste isbjörn", och det går inte att invända emot. För det arma djuret har nämligen tillbringat livet som underhållning i ett kinesiskt köpcenter.

Ensam och inspärrad har Pizza levt på bara 39 kvadratmeter, medan shoppingsugna människor underhölls av björnen, som var en populär selfie-attraktion.

Foto: Shutterstock

Och Pizza är desvärre långt ifrån det enda djuret i det kinesiskt köpcenter som ligger i staden Guangzhou i södra Kina. Över 500 andre arter sitter också inburade för att underhålla shopparna - däribland snörävar, vargar och en valross.

Inget av djuren har dock fått lika mycket uppmärksamhet som Pizza, som på grund av sin fångenskap fått smeknamnet "världens ledsnaste isbjörn".

Foto: Shutterstock

Nu finns det dock hopp för den stackars björnen och hans medfångar.

En stor namninsamling mer än en miljon underskrifter har krävt att shoppingcentret släpper ut Pizza.

Utöver det har 50 kinesiska djurrättsgrupper skickat brev till guvernören i Guangdong-provinsen med krav på att de inspärrade djuren släpps fria. 

Foto: Shutterstock

Det har nu fått guvernören att gå till aktion och gått ut med att shoppingzooet är olagligt.

Därför har inköpscentret meddelat att man denna vecka stänger sitt zoo.

Foto: Shutterstock

Det betyder att Pizza kan återvända till den arktiska park där han växte upp med sin familj.

- Småningom kommer han känna solen på sin päls, dra in den friska luften och se himlen ovanför honom tillsammans med sina föräldrar, säger Dr Peter Li, som arbetar hos Humane Society International, som har varit med och kämpat för Pizzas öde.