Han kallades skolans mest hatade elev - till slut hoppade han framför ett tåg

Skriven av Johanna Frid

397 veckor sedan

|

06/10/2016
Felix Alexander blev bara 17 år. Foto: Privat.
Felix Alexander blev bara 17 år. Foto: Privat.
Felix olyckliga mamma har skrivit ett ärligt brev till alla dem som gjorde livet outhärdligt för hennes son.

I åratal blev den brittiska pojken Felix Alexander mobbad i skolan och på nätet. Till sist såg han ingen annan utväg än att ta sitt eget liv. Nu har hans mamma Lucy konfronterat hans mobbare med ett öppet brev,  skriver brittiska Mirror

Av Lucys brev framgår det att mobbingen började när Felix var 10 år, då han träffade en psykolog för att få hjälp. Trakasserierna blev grövre med tiden. Vid ett tillfälle blev Felix känd som "den mest hatade eleven" på sin skola.

Felixs föräldrar lät honom byta skola flera gånger, men mobbingen fortsatte.

I april var 17-årige Felix så olycklig att han tog sitt liv genom att hoppa framför ett tåg vid Abbotswood Junction, i staden Norton i England. 

Innan Felix gick hemifrån den ödesdigra dagen hade han sagt till sina föräldrar att han skulle ta bussen till skolan. När sonen inte dök upp i skolan anade föräldrarna att något hemskt hade hänt. 

I brevet som vänder sig till klasskamrater, lärare, skolor och främlingar brevet skriver 51-åriga Lucy följande: 

"Hans självförtroende och självkänsla bröts ner över en lång period av den mobbing han upplevde i skolan. Det började med ovänlighet och social isolering, som med åren utvecklade det sig till mobbing i sociala medier som blev hemsk och överväldigande. Folk som aldrig hade träffat Felix gjorde illa honom. Han blev så förstörd av mobbingen, isoleringen och otrevligheterna att han inte kunde se hur många människor som tyckte om honom."

Den olyckliga mamman hoppas att hennes brev kommer öppna ögonen för skollärare, skolledning och mobbare, så att de ser vilken skada de kan göra.

- Min förhoppning är att öka medvetenheten eftersom vi alla har ett gemensamt ansvar att förhindra att unga människors går förlorade, förklarar Lucy.