Han klipper en hemlös kvinna på gatan, men vänta till du ser hennes ansikte

Henrik R

47 veckor sedan

|

24/07/2023
Han kämpar med sax och kam för att få samhällets utstötta och svagaste att må bättre

-Jag tror inte att någon vill bo på gatan, säger J.C. Pearson

Han är hemlös i San Fransisco där han kämpar för att göra livet bättre för de i samhället som han delar öde med på gatorna.

Det utbildade frisören försöker med sax, kam och smink att få den grupp längst ner på samhällsstegen i det amerikanska samhället, de utan bostad, att må bättre.

-Om du ser bra ut och mår bra, är det otroligt vad det kan göra, säger han till San Fransisco Chronicle.

J.C. Pearson, som en gång i tiden klippte stadens invånare i sin frisörsalong, bor på gatan tillsammans med sin hund Lucky.

I en inspirerande video förklarar frisören, med en positiv syn på livet, att han inte får socialbidrag eller matkuponger, vilket hemlösa normalt behöver för att säkra sin överlevnad i USA.

-Jag äter varje dag, jag är ren. Jag bryr mig inte om bidrag, jag behöver det inte. Så som jag alltid varit, säger J.C. Pearson från under en motorvägsbro.

Flera av de andra hemlösa i den kaliforniska staden får till frisören när de har problem och behöver någon att prata med. Samtidigt hjälper han hjärna till och klipper dem som söker kärlek och omsorg hos honom.

I videon som kan ses under artikeln kan man se hur mannen i skjorta ger en hemlös kvinna en makeover på gatan.

Resultatet, och inte minst kvinnans leende, visar att frisören har speciella kunskaper för att få de uteslutna invånarna i San Fransisco att lysa upp på den gråa asfalten under den värmande solen.