Han tar den här bilden och går och lägger sig - åtta timmar senare är inget som förr

Skriven av Johanna Frid

Så här såg det utanför mannens fönster när han gick och lade sig en kväll. Foto: Newsner.
Så här såg det utanför mannens fönster när han gick och lade sig en kväll. Foto: Newsner.
Du kommer troligen aldrig uppleva något liknande.

Vintern som vi känner den i Sverige, med pulkaåkning och snöskottning, bleknar i jämförelse med väderleken på vissa andra platser i världen. Det är en lite annorlunda vinter som invånarna på den ryska halvön Kamchatka upplever varje år. 

En man från Kamchatka har tagit en rad bildre för att visa hur en vanlig vinter ser ut hos honom, skriver Newsner.  

En kväll innan han gick och lade sig tog han en bild ut genom fönstret, som visar hans bil som står parkerad på gatan. Bilen är täckt av ett tunt lager snö.

Foto: Newsner.

Men när han vaknar nästa morgon är bilden en annan. Bilen har försvunnit under snömassorna. Det gäller att ha bra minne för att veta var man ska börja gräva för att hitta sitt fordon. 

Foto: Imgur.

Men det är inte bara fotografen som drabbats av nattens kraftiga snöfall. De boende i huset är insnöade. I synnerhet folk på de nedersta våningarna kan nog inte räkna med att ta sig till skolan eller jobbet den närmsta tiden.

TIll gengäld får de boende på fjärde våningen en underhållande start på dagen - de kan åka pulka eller skidor rakt ut genom fönstret och ner på gatan.

Foto: Imgur.

Men det är nog ingen som kan räkna md att varken hitta eller starta bilen. Det gör kanske inte heller så mycket, eftersom vägarna är begravda under snö och hamnar under kategorin "svårt framkomliga".

Foto: Imgur.

Det är först när de stora plogbilarna kommer ut och röjer snön som vägarna blir någorlunda framkomliga. 

Foto: Imgur.

Vägarna blir nästan till labyrinter eftersom man inte kan se omgivningen. 

Foto: Imgur.

Der råder inga tvivel om att man bör älska snö för att kunna stå ut på Kamchatka, eftersom alla vintrar ser ut som på bilderna.