Handväska gjord av katt till salu på nätet

Henrik R

49 veckor sedan

|

03/08/2023
Du kan köpa handväskan för omkring 11 000 kr.

På den nya zeeländska auktionssidan TradeMe köper du inte katten i säcken, utan en unik och något bisarr handväska av en äkta kisse.

Du kommer garanterat väcka uppseende på gatan och ute på krogen om du blir högstbjudande i auktionen om det pälsklädda modetillbehöret. Det kräver dock lite av plånboken, då startpriset ligger på lite över 11 000 kronor. 

Väskan med det uppstoppade kattansiktet har blivit verklig i händerna på den professionella konservatorn Clara Hobbs.

Hon förklarar i beskrivningen av föremålet att handväskan är ett uttryck för hennes "konstnärliga lidande" och lust att "konstruera det surrealistiska".

Samtidigt förklarar hon att inget djur blev avlivat i skapelseprocessen av den morbida väskan.

- Man gör helt klart ett statement med väskan, men den är inget för mig. Vi är dock övertygade om att det finns en köpare där ute, säger Logan Mudge, talesman för TradeMe.

- Det är en rätt ovanlig väska. Vi förväntar oss att auktionen kommer dra till sig massa uppmärksamhet de närmsta dagarna, fortsätter talespersonen från auktionssidan. 

Hos djurrättsorganisationen Save Animals From Exploitation kallar man väskan "respektlös" och ett uttryck för "dålig smak", enligt den nya zeeländska hemsidan Stuff.

I kommentarsfältet kan man se att en person beskriver väskan som "vacker", medan en annan humoristiskt frågar om vederbörande också kan bli en exklusiv handväska i händelse av dödsfall.

Det ligger ännu inga bud på väskan.